Bezienswaardigheden Tolfa

Het historische centrum van Tolfa bevindt zich op een heuveltop, van waaraf men over het omringende landschap uitkijkt. De oudste kerken zijn de Sant’Egidio Abate Kerk en de Monte della Rocca Kerk. Het Palazzo Comunale is het interessantste gebouw in de stad. De privé-paleizen in het centrum zijn vrijwel alle gebouwd door families die in de aluin-handel werkzaam waren.

Top 10 Bezienswaardigheden Tolfa

 1. Het Palazzo Comunale is rond 1860 gebouwd en had het seminarium van het bisdom Civitavecchia moeten worden. Uiteindelijk werd het eerst als kazerna voor de Frane troepen gebruikt en vervolgens als gemeentehuis. De door een Franse legerleider gecreëerde botanische tuin is nu een publiek park.
 2. Het middeleeuwse Monte della Rocca kasteel, dat er zelfs in slaagde de troepen van Napoleon te weerstaan.
 3. De Chiesa della Rocca is een klein kerkje buiten het kasteel en staat helemaal bovenaan de heuvel.
 4. Het Kapucijner Klooster is in de 16e eeuw gebouwd. Het raakte in verval toen de monniken de stad verlieten, maar wordt tegenwoordig gebruikt als een soort schoolkamp voor archeologie-studenten.
 5. De Collegiata di Sant’Egidio Kerk: De belangrijkste kerk van Tolfa. Het bouwjaar is onbekend, al weet men dat ze al in de 16e eeuw bestond.
 6. Het Augustijner Klooster bevindt zich naast het kerkhof. Tegenwoordig is hier het nieuwe Museo Civico gehuisvestigd.
 7. De Madonna della Sughera Kerk staat naast het Augustijner Klooster. Deze kerk is rond een kurkeik gebouwd, waar twee jagers ooit een afbeelding van de Madonna met Kind gevonden hebben.
 8. Het Palazzaccio (voorheen Palazzo dei Priori) staat in het oudste deel van de stad en is het voormalige gemeentehuis van Tolfa.
 9. De Chiesa del Crocifisso: Deze in 1644 gebouwde kerk bevindt zich onder het kasteel. Bij het hoofdaltaar is een crucifix te zien die door de inwoners van de stad als miraculeus beschouwd wordt. Elk jaar begint bij de kerk de traditionele Goede Vrijdags-processie.
 10. De Sant’Antonio da Padova Kerk is in 1609 door don Antonio Fratini gebouwd en staat midden in het centrum van de stad.

Meer Bezienswaardigheden Tolfa

 • De Chiesa dei Cappuccini is tussen 1612 en 1623 gebouwd en staat dichtbij het Kapucijner Klooster. De bouw werd betaald dankzij het aluin, dat in de buurt gewonnen werd. Boven het altaar hangt een Madonna di Cibona uit de 15e eeuw.
 • Palazzo Panetti: Geknemerkt door het tabernakel met beeltenis van de Madonna op de façade en de binnenplaats met de achthoekige waterput.
 • Palazzo Buttaoni: De ingang van dit gebouw komt uit op een gang waarin et het perspektief gespeeld wordt. De gang eindigt bij een fontein en een loggia van drie verdiepingen.
 • Palazzo Celli: Ook dit palazzo heeft een binnenplaats met een loggia, terwijl het exterieur erg eenvoudig van architektuur is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email