Sant’Egidio Abate Kerk Tolfa

De Sant’Egidio Abate Kerk is de belangrijkste kerk in Tolfa.

Weetjes Sant’Egidio Abate Kerk Tolfa

Het is niet bekend wanneer de Sant’Egidio Abate Kerk precies gebouwd is, al weet men wel dat ze tussen 1550 en 1585 een aantal keren gerestaureerd is.

De kerk was oorspronkelijk korter dan ze nu is en ze bestond ook uit slechts één schip. Er was een hoofdaltaar en er waren twee zijkapellen.

Door de groei van Tolfa werd het noodzakelijk de kerk te vergroten. Hiermee werd in 1630 een begin gemaakt. De nieuwe versie van de kerk zou drie schepen hebben.

Toevoegingen in de loop der jaren waren het houten koor, de vergroting van de sagristie en de nieuwe bekleding van het plafond.

In de 20e eeuw werden de vloer en de façade, met de engelen in reliëf, gerestaureerd.

Bezienswaardigheden Sant’Antonio Abate Kerk (Tolfa)

  • Het rechterschip van de kerk heeft drie kapellen, waarvan de middelste gewijd is aan Sant’Antonio Abate zelf. Hier staat ook het doopvont. De vergulde buste van de heilige wordt op zijn feestdag in een processie door het stadje gedragen. Ook zijn er een aantal schilderijtjes die de 15 blijde, droevige en glorievolle geheimen van de rozenkrans verbeelden. (Drie van de schilderijtjes zijn verloren gegaan.)
  • De Kapel van de Verlosser, in het linkerschip, heet zo omdat er een schilderij van de Redentore op een Wolk e zien is.
  • De urn met de stoffelijke resten van de martelares Santa Cristina, die in 1733 van een Catacombe langs de Via Ostiense naar de kerk verhuisd is.
  • De klokkentoren is tussen 1547 en 158 gebouwd en heeft 5 klokken, waarvan de oudste uit de 16e eeuw stat.
  • Vroeger stonden er twee kasten in de kerk, die maar liefst 427 heilige relikwieën bevatten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email