Velletri

Velletri is één van de grotere steden in de provincie Rome. Het heeft meer dan vijftigduizend inwoners en bevindt zich op iets meer dan 40 kilometer van de hoofdstad in een pittoresk heuvelgebied dat bekend staat onder de naam Colli Albani.

Weetjes Velletri

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Torre del Trivio - Bezienswaardigheden Velletri
De Torre del Trivio staat naast de kerk van dezelfde naam en hoort tot de belangrijkste trekpleisters.

Met de auto uit Rome: Vanuit Rome is het het makkelijkst vaaf de Grande Raccordo Anulare de SS7 in zuidelijke richting te volgen.

Openbaar vervoer uit Rome: U kunt zonder over te stappen  direkt van het centrale station Roma Termini naar Velletri reizen. De reistijd is ongeveer een uur en de prijs van een enkeltje is 3 Euro (2016). Er is ook een regelmatige Co.tral busverbinding vanaf het metrostation Anagnina (metro lijn A). De bus is aan te raden indien U op de terugweg één of meer van de pittoreske stadjes die tot de Castelli Romani gerekend worden wilt bezoeken.

Geschiedenis

Velletri was oorspronkelijk een nederzetting van de stam der Volsci. De nederzetting werd door de Romeinen veroverd en hierna is de stad, vooral vanwege de uiterst strategische ligging, erg vaak het toneel geweest van veldslagen (waarmee Velletri zelf eigenlijk vaak niets te maken had). (Meer geschiedenis Velletri.)

Bezienswaardigheden

Het grootste deel van de Toeristische attrakties in Velletri is ooit beschadigd of verwoest en opnieuw opgebouwd, vanwege oorlogsgeweld gedurende o.a. de Slag van Velletri (1744) en de Tweede Wereloorlog, die twee eeuwen later plaats vond. De belangrijkste trekpleisters zijn de Kathedraal van de stad, de Santa Maria del Trivio Kerk en het Palazzo Comunale. (Alle Velletri bezienswaardigheden.)

Evenementen

Het belangrijkste jaarlijkse festival is het “Druif- en Wijnfestival” (Festa dell’Uva e del Vino), dat gewoonlijk op de derde zondag van September plaats vindt. In maart wordt het Festival van de Camellia gehouden.

Feitjes

Het adres van het gemeentehuis is Piazza Cesare Ottaviano Augusto, 1 – 00049 Velletri (Telefoon: +3906961581). Postcode: 00049. Kengetal: 06. Deelgemeentes: Malatesta, Sole Luna, Cinquarchi en Cigliolo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email