Vivaro Romano

Vivaro Romano is een erg klein stadje van minder dan 200 inwoners. Het bevindt zich in het oostelijke deel van de provincie Roma, dichtbij de grens met de Abruzzen.

Weetjes Vivaro Romano

Met de Auto/Openbaar vervoer

Vivaro Romano
Vivaro Romano

Met de auto: Neem de E80 (tolweg) of de SR5 vanuit Rome. Ter hoogte van Riofreddo neemt U de SR38b in noordelijke richting.

Openbaar vervoer: Drie maal daags is er een busverbinding van het stadje naar Rome (Ponte Mammolo halte. metro lijn B). Vanuit Rome zijn er echter geen direkte bussen, maar moet men in Riofreddo overstappen.

Het dichtstbijzijnde treinstation is in Carsoli.

Toeristen Informatie Vivaro Romano

De postcode is 00020 en het kengetal is 0774. Het adres van het gemeentehuis is Via Lavinio Mastro, 5 – 00020 Vivaro Romano (+39· 0774923135). 

Bezienswaardigheden

De belangrijkste toeristische attraktie van het stadje is het Santuario di Santa Maria Illuminata, een kilometer of drie buiten de stadsmuren, op de Colle di Santa Maria. Deze kerk is waarschijnlijk in de 13e eeuw gebouwd en de grootste trekpleister is een heilige beeltenis van de Madonna. Andere bezienswaardigheden zijn de San Biagio Kerk en de ruïnes van het 15e eeuwse kasteel.

Evenementen

Elk jaar tussen de nacht van 4 en 5 Augustus wordt de beeltenis van de Madonna van de Santa Maria Illuminata Kerk in een fakkeloptocht naar het centrum van de stad gedragen.

Geschiedenis

De eerste bewoners van de streek waren de Equi, een Italische stam. Deze werden verdreven door de Romeinen,  die het waterrijke gebied gebruikten om er dieren te kweken. In de 15e eeuw kwam het in handen van de Orsini. De huidige naam werd pas in 1872 officiëel erkend en is af te leiden uit de voormalige Romeinse kwekerij (vivaio, in het Italiaans). (Meer geschiedenis Vivaro Romano.)

Vivaro Romano, Provincie Roma, Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email