Arlena di Castro

Arlena di Castro is een klein stadje met minder dan duizend inwoners in het noordelijke deel van de provincie Viterbo in Italië. Het ligt op ongeveer 30 kilometer van Viterbo zelf.

Informatie Arlena di Castro

De postcode van Arlena di Castro is 01010 en het kengetal is 0761. De enige deelgemeente is Colle Civitella. Arlena di Castro ligt op 110 kilometer van Rome. Er is geen officiëel VVV, maar er is wel een Proloco (Via Roma, 35 – 01010 Arlena di Castro).

Met de Auto naar Arlena di Castro

Vanuit Viterbo neemt U eerst de SP2 (oftewel de Strada Tuscanese) tot Tuscania en dan de SP14. Vanuit Rome (100 kilometer) volgt U eerst de Via Cassia, om bij Vetralla af te buigen richting Tuscania en Arlena di Castro.

Openbaar Vervoer Arlena di Castro

Er is geen direkte verbinding tussen Rome en Arlena di Castro. U neemt eerst een Co.Tral bus vanaf Saxa Rubra naar Viterbo – Riello /p.zza Giordano Bruno en vanaf daar reist U verder naar Uw bestemming. De reistijd ligt tussen de 2.15 en 3.15 uur.

Beknopte Geschiedenis Arlena di Castro

Het stadje hoorde vroeger bij het Hertogdom Castro en Ronciglione en is gebouwd op de ruïnes van de Etruskische stad Contenebra, die door de Romeinse legers verwoest werd tijdens de oorlogen om de zeggenschap over de streek Tuscia (min of meer de provincie Viterbo).

Nadat hun stad verwoest werd creëerden de inwoners van de stad twee nieuwe nederzettingen, Arlena en Civitella di Arlena. In de loop der middeleeuwen werden deze twee dorpen opnieuw verenigd.

Om Arlena di Castro een ruggesteuntje te geven liet Kardinaal Alessandro Farnese in 1534 een aantal families uit de stad Allerona (Umbrië) land rond het dorp geven. Ook heofden deze families geen belastingen te betalen.

In 1788 gaf Paus Pius VI de gemeente in erfpacht aan graaf Alessandro Cardelli.

In 1808 verkocht de Apostolische Kamer het dorp aan de Poolse Prins Poniatowski.

Bezienswaardigheden Arlena di Castro

De belangrijkste bezienswaardigheid in de stad is de ruïne van het oude kasteel.

De Collegiata Kerk stamt uit het midden van de 17e eeuw.

De San Rocco Kerk heeft een 16e eeuwse façade. Binnen de kerk zijn enige fresco’s uit de 18e eeuw te zien, te weten een Madonna del Rosario en een “Allerheiligste Drieëenheid”. In de Heilig Graf Kapel (Cappella del Santo Sepolcro) zijn muurschilderingen uit de 17e eeuw te zien.

De San Giovanni Kerk

Arlena di Castro, provincie Viterbo, regio Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email