Bassano Romano

Bassano Romano is een stadje van iets minder dan 5000 inwoners in het zuidelijke deel van de provincie Viterbo in Italië. Het ligt op een heuvel en de belangrijkste toeristische attrakties van Bassano Romano staan op het centrale Piazza Umberto I.

Informatie Bassano Romano

Het gemeentehuis van de stad bevindt zich op het Piazza Umberto I, 6, 01030 Bassano Romano VT (tel. +39 076163691). Er is geen VVV. Het kengetal is0761, de postcode is 01030.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de Auto

Vanuit Rome: U neemt de Cassia Bis (exit 5 op de G.R.A.) en buigt bij Monterosi af richting Bassano Romano. De totale afstand ligt rond de 50 kilometer.

Vanuit Florence: Bij Orte neemt U de afslag richting Viterbo-Vetralla. Bij Capranica neemt U de afslag Capranica Stazione – Bassano Romano.

Openbaar Vervoer

Bus: Vanuit Rome kunt U een Cotral bus nemen vanaf Saxa Rubra. Bassano Romano bevindt zich op de route Rome-Viterbo.

Trein: Het dichtstbijzijnde station is dat van Caprarola, waar U een shuttle-bus kunt nemen naar Bassano.

Geschiedenis

Voordat het stadje de huidige naam kreeg, in 1964, heette het Bassano di Sutri.

Bezienswaardigheden

Maria Santissima Assunta Kerk - Bassano Romano
De Maria Santissima Assunta Kerk op het Piazza Umberto I

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad staan op het Piazza Umberto I. Dit zijn de parochiekerk de Maria Santissama Assunta en het belendende Palazzo Giustiniani-Odescalchi, dat is genoemd naar de twee families die er in de loop der eeuwen de grootste invloed uitgeoefend hebben. Ooit op het platteland gebouwd, maar nu het centrum vormend van een nieuw aangelegd stadsdeel, vindt men de San Gratiliano Martire Kerk, terwijl de San Vincenzo Martire Kerk zich nog steeds buiten de bebouwde kom bevindt. De belangrijkste straat van Bassano Romano is de Via Maria Giustiniani.

Evenementen

Het belangrijkste traditionele feest dat in de stad gehouden wordt is het Festa della Madonna della Pietà, waarbij een schilderij van de zogeheten Macchina della Madonna della Pietà door vier mannen door het stadscentrum gedragen wordt.

12 Augustus is de feestdag van San Gratiliano, de schutsheilige van de stad.

Op de naamdag van Sant’Antonio wordt het carnaval  gehouden, dat begint met het zegenen van de dieren.

In het eerste weeken in Juli vinden de Mercatini del ‘600 (“Marktjes van de 17e eeuw”) plaats. Lokale handwerkslieden in klederdracht verkopen er hun waren.

Muziekfestivals die in Bassano Romano worden gehouden zijn het Rockfest! (vanaf 2003) en het Metal Crusade Festival (vanaf 2009).

Meer over evenementen en festivals Bassano Romano

Bassano Romano, regio Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email