Top 10 Bezienswaardigheden Bassano in Teverina

Heel veel bijzondere toeristische attrakties heeft Bassano in Teverina niet te bieden en het grootste deel bevindt zich buiten de oude stadsmuren, hetgeen nogal ongewoon is voor de stadjes in de streek.

Top 10 Bezienswaardigheden Bassano in Teverina

  1. De Santa Maria dei Lumi Kerk is in de 12e eeuw gebouwd en was tot de 19e eeuw de parochiekerk van Bassano in Teverina. Ze bevindt zich bij de voormalige toegangspoort tot het historische centrum van de stad.
  2. De Chiesa dell’Immacolata Concezione is in 1855 gebouwd aangezien de Chiesa di Santa Maria dei Lumi niet meer toereikend was als parochiekerk en staat buiten de oude stadsmuren.
  3. De Torre dell’Orologio is een 25 meter hoge klokkentoren die gebouwd is om de oude campanile van de Santa Maria dei Lumi Kerk te versterken. Ze is in de 16e eeuw gebouwd door de toenmalige leenheren van de stad.
  4. De Fontana Vecchia is in 1576 in opdracht van kardinaal Cristoforo Madruzzo gebouwd, wat de bescheiden man ook op de fontein heeft laten aantekenen. Ze is in een door halve pilasters geflankeerde nis ingebouwd. Ze bevindt zich tegenover de San Biagio Kerk.
  5. De Madonna della Quercia Kerk is in de 17e eeuw gebouwd met de bedoeling er een beeltenis van de Madonna met Kind onder te brengen. De kerk is rond de eik (quercia) die als aedicula gebruikt wordt geconstrueerd,
  6.  De Santi Terenzio en Fidenzio Kerk stamt uit de 17e eeuw al is er een op doek overgebrachte fresco te zien die nog een eeuw ouder is.
  7. Vanaf de Belvedere heeft men een mooi uitzicht over de Valle del Tevere en de omliggende dorpen en stadjes.
  8. De Sant’Anna Kerk bevindt zich even buiten de stad, in de wijk Pagliarone.
  9. De Poggio Zucco was een uitkijkpunt vanaf waar de omtrek in de gate gehouden kon worden. Er bevinden zich enige Etruskische tombes.
  10. De Poggio Sasso Quadro is een vergelijkbaar uitkijkpunt. In deze “Heuvel van de Vierkante Steen” zijn allerhande trappen,nissen en andere ruimtes uitgehakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email