Blera

Blera is een stadje van meer dan 3000 inwoners in het zuidelijke deel van de provincie Viterbo.

Toeristische Informatie Blera

Het gemeentehuis van de stad bevindt zich op de Via dei Pozzi, 34 – 01010 Blera (tel. +39 0761470093). De postcode is 01010 en het kengetal is 0761. De enige deelgemeente heet Civitella Cesi.

Met de Auto naar Blera

Blera ligt langs de Strada Provinciale SP41. Dit betekent dat U het beste vanuit zowel Rome als vanuit Viterbo de SR2 kunt volgen tot de afslag richting Pietrara en San Giovanni in Tuscia.

Openbaar Vervoer Blera

Trein: Er is geen station in het stadje zelf, dus neem eerst de FR3 trein (tussen Rome en Viterbo) naar Vetralla en vervolgens de Cotral bus naar Uw eindbestemming. (NB: In Rome vertrekt de FR3 niet vanaf het centrale station Termini, maar vanaf de stations Trastevere en Ostiense.)

Bus: Er zijn direkte bussen vanuit Viterbo (Piazza Giordano Bruno of Via Diaz). Vanuit Rome zijn er verschillende bussen per dag vanaf Saxa Rubra (op de lijn Flaminia/Roma Nord). Eens per dag is er ook een bus vanaf de metrohaltes Cipro en Cornelia.

Bezienswaardigheden Blera

Blera bevond zich langs de oude Via Clodio, één van de herenwegen die Rome verbonden met andere delen van het Keizerrijk. Na de val van dit rijk raakte het stadje veel invloed kwijt en de weinige interessante bezienswaardigheden zijn dan ook buiten de bebouwde kom te zien.

Top 10 bezienswaardigheden Blera

Blera – 01010 Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email