Top 10 Bezienswaardigheden Blera

Blera was in de Etruskische tijd een belangrijke nederzetting en ook ten tijde van het Romeinse Rijk speelde het staje een belangrijke rol, vanwege de ligging langs de oude Via Clodio herenweg. Later raakte het meer geisoleerd en de belangirjkste bezienswaardigheden worden dan ook gevormd door oude Etruskische en Romeindemonumenten.

Top 10 bezienswaardigheden Blera

  1. In het Piazza Nova is nog een deel van de oude stadsmuren van Blera te zien, inclusief het onderste deel van een voormalige toren.
  2. Het Museo Civico Gustavo VI Adolfo di Svezia is genoemd naar de Zweedse Koning die zelf meedwerkte aan archeologische opgravingen in de streek en is gewijd aan de rol van het paard in de Maremma.
  3. Het gemeentehuis van de stad bevindt zich aan de Via Roma en is gehuisvestigd in het Palazzo Tornaforte.
  4. Het Palazzo del Barone was ooit eigendom van de Anguillara familie. De huidige aanblik is het resultaat van verbouwingen in de 19e eeuw, nadat het paleis bij een volksopstand tegen deze familie ernstig beschadigd was.
  5. De Chiesa Collegiata di Maria Assunta in Cielo en San Vivenzio is in 1538 gebouwd. San Vivenzio ligt zelf in de crypte onder deze kerk begraven.
  6. De Ponte del Diavolo en de Ponte della Rocca zijn twee oude Romeinse bruggen die nog te zien zijn langs de voormalige herenweg die door de streek trok, de Via Clodio.
  7. Rondom Blera bevinden zich nog grote aantallen overblijfselen van Etruskische necropolissen te zien.
  8. De Madonna della Selva Kerk
  9. De San Nicola di Bari Kerk is ondertussen ontheiligd.
  10. De Madonna del Suffragio Kerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email