Bolsena

Bolsena is een klein stadje in het noordelijke deel van de provincie Viterbo in Italië. Het bevindt zich op ongeveer 30 kilometer van Viterbo zelf, aan de voet van de Monti Volsini heuvelrug en aan de rand van het Bolsena Meer. Dankzij dit meer is het een populaire bestemming voor toeristen die in de zomer naar Italië komen en Rome willen bezoeken zonder al te veel onder de drukte van die stad te willen lijden.

Toeristen Informatie Bolsena

Het adres van het gemeentehuis is Largo la Salle, 3 01023 Bolsena (tel. +39 07617951). De postcode is 01023 en het kengetal is 0761. Het stadje heeft ongeveer 4000 inwoners. Het VVV (Ufficio Turistico) bevindt zich op het Piazza Guglielmo Matteotti, 9A – 01023 Bolsena (tel. 0761799923).

Met de Auto/Openbaar Vervoer naar Bolsena

Bolsena
Bolsena

Met de auto: Vanuit Rome (110 kilometer) zowel als vanuit Viterbo (30 kilometer) neemt U de Via Cassia in noordelijke richting.

Met de trein: Er is geen direkte treinverbinding tussen Rome en Bolsena. De dichtstbijzijnde treinstations bevinden zich in Viterbo, Orvieto en Montefiascone.

Met de bus: Vanuit Rome zijn er Cotral bussen vanaf het station Saxa Rubra (treintje vanaf Flaminio) naar Viterbo, waar U kunt overstappen. Vanuit Orvieto (treinstation) zijn er direkte bussen naar Bolsena.

Weetjes Bolsena

De plek waar de stad zich bevindt is al sinds minstens de 3e eeuw voor Chr. bewoond en geduren de de Etruskische tijd was het stadje één van de belangrijkste nederzettingen in de streek. Een tijdlang hoorde het bij het Romeinse Rijk. Na verschillende invasies door de Longobarden verhuisde de gemeenschap naar de heuveltop waar zich nu de middeleeuwse historische wijk Castello bevindt. Gedurende de Renaissance periode hadden een aantal pausen residenties in Bolsena. Tot 1927 maakte de stad deel uit van de provincie Roma.

Bezienswaardigheden Bolsena

Uit de vroegste geschiedenis van de stad hebben opgravingen o.a.een forum en een basiliek, alsmede een aantal privé-womingen, tevoorschijn gebracht. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn verder de Cappella del Miracolo in de Chiesa Collegiata di Santa Cristina en het kasteel de Rocca Monaldeschi, waar zich ook een aan het Meer van Bolsena gewijd museum bevindt. De allerbelangrijkste toeristische attraktie is natuurlijk het Lago di Bolsena zelf, het grootste vulkanische meer van Europa.

Top 10 Bezienswaardigheden Bolsena

Bolsena – 01023 Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email