Top 10 Bezienswaardigheden Bolsena

Het Meer van Bolsena hoort tot de Top 10 Bezienwswaardigheden Bolsena.
Het Meer van Bolsena

De meeste toeristen komen naar Bolsena vanwege het meer met dezelfde naam. Het is echter goed mogelijk het water het water te laten en een dag lang te genieten van de culturele attrakties van de stad, waaronder een kasteel met een aan het meer gewijd museum en een kerk waar een wonder dat tot een religieuze feestdag zou leiden plaats gevonden heeft. Het mooiste deel van de stad is de historische middeleeuwse wijk Castello, met kleine, smalle steegjes, pittoreske pleintjes en een mooi panorama over het Lago di Bolsena.

Top 10 Bezienswaardigheden Bolsena

  1. De Chiesa Collegiata di Santa Cristina is gewijd aan de schutsheilige van de stad. Het bovengenoemde mirakel vond plaats in 1263, toen het gewijde brood het op een bloeden sloeg en hiermee het begin inluidde van viering van de Corpus Domini (in het Nederlands, “Sacramentsdag”) op de tweede donderdag na Pinksteren.
  2. In deze kerk bevindt zich de Cappella del Miracolo, een in 1639 gebouwde barokke kapel, met een oude ciborie en een mooi altaar.
  3. De Rocca Monaldeschi is genoemd naar de familie die van 1398 tot 1451 de macht uitoefende in het bisdom, de Monaldeschi della Cervara.
  4. Het  Museo Territoriale del Lago di Bolsena bevindt zich binnen de muren van dit kasteel.
  5. Het meer zelf is het grootste vulkanische meer van Europa en staat bekend vanwege de zuiverheid van het water.
  6. De San Rocco Fontein bevindt zich op het plein van dezelfde naam en is gebouwd in opdracht van Kardinaal Giovanni de’ Medici. Elk jaar op 16 Augustus wordt het water dat uit deze fontein komt gezegend.
  7. In de direkte omgeving van Bolsena zijn verschillende necropolissen gevonden, die stammen uit een tijdperk tussen de 3e eeuw voor en de 4e eeuw na Christus.
  8. Andere opgravingen hebben een forum met eromheen een aantal winkelruimtes aan het licht gebracht, samen met een basiliek en enige privé-woningen met muurschilderingen en vloermozaieken.
  9. Het Santa Maria del Giglio Klooster stamt uit de 17e eeuw.
  10. Het Palazzo del Drago heette voorheen het Palazzo Cozza Crispo en is het best bewaard gebleven 16e eeuwse paleis van Bolsena.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email