Canino

Canino is een stadje van 5000 inwoners in de provincie Viterbo. het ligt ongeveer 120 kilometer ten noorden van Rome en is de geboorteplaats van Paus Paulus III Farnese en de voormalige residentie van de broer van Napoleon. Het heeft een mooi middeleeuws centrum dat Castelvecchio genoemd wordt en buiten de stad bevinden zich zowel Etruskische als Romeinse monumenten.

Toeristen Informatie Canino

Het adres van het gemeentehuis is Via Roma, 2 (tel. 0761.43391). De postcode is 01011 en het kengetal is 0761.

Eigen Vervoer/Openbaar Vervoer naar Canino

Vulci Kasteel Canino
Vulci Kasteel

Met de auto uit Viterbo: Volg de SP2 richting Tuscania en dan de SP14 tot Uw bestemming.

Met de auto uit Rome: Volg de E80 of de SS1 langs de kust en vanaf Montalto di Castro de SS321.

Openbaar vervoer vanuit Viterbo: Er zijn direkte Cotral busverbindingen.

Openbaar vervoer vanuit Rome: Neem eerst de trein naar Montalto di Castro en dan de bus (Cotral) naar Canino.

Weetjes Canino

Hoewel de stad al inde Etruskische tijd bestond werd ze pas belangrijk toen de Farnese familie er kwam te resideren. De latere Paus Paulus III werd er zelfs geboren. Ook Luciano Bonaparte (broer van de keizer) woonde in Canino en is er zelfs begraven. Luciano was de Prins van Canino en Musignano, een titel die later overgedragen werd aan de Torlonia familie.

Bezienswaardigheden Canino

Het stadje heeft een grote rijkdom aan toeristische attrakties, zowel binnen het oude stadscentrum, dat Castelvecchio genoemd wordt, als erbuiten, met een aantal Etruskische vindplaatsen, een oude Romeinse brug en één van de langst aquadukten die er ooit gemaakt zijn. Veel van de trekpleisters binnen het historische centrum hebben te maken met de vroegere aanwezigheid van de bovengenoemde Paus en Keizersbroer. De Top 10 Bezienswaardigheden Canino biedt dan ook een grote verscheidenheid aan attrakties.

Festivals Canino

Eén van de hoogtepunten is de jaarlijkse  Sagra dell’Oliva, die meestal tegen het einde van November begint en iets meer dan een week duurt.

Canino, provincie Viterbo, regio Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email