Capodimonte

Capodimonte is een klein stadje aan de zuid-westelijke van het Bolsenameer in de provincie Viterbo. Het oude historische centrum is erg klein en het overgrote deel van de toeristen die het stadje in de zomer bezoeken komt dan ook naar het modernere, lagere gedeelte aan de rand van het meer.

Toeristen Informatie Capodimonte

Het adres van het gemeentehuis is Piazza della Rocca, 4 – 01010 Capodimonte (tel. +39 0761870043). De postcode is 01010 en het kengetal is 0761.

Met de Auto/Openbaar Vervoer naar Capodimonte

Capodimonte
Capodimonte vanaf het Lago di Bolsena

Eigen vervoer vanuit Rome: Neem de SR2 tot Fiera di Viterbo (even ten noorden van Viterbo zelf) en dan de SP8.

Eigen vervoer vanuit Viterbo: SR2 tot Fiera di Viterbo en dan SP8.

Openbaar vervoer vanuit Rome: Neem de trein naar Viterbo en dan een Cotral bus naar Capodimonte.

Openbaar vervoer vanuit Viterbo: Er is een direkte busverbinding vanaf Riella-Piazza G. Bruno in Viterbo.

Geschiedenis

Al in steentijd woonden er mensen op de plek waar Capodimonte zich bevindt, wat aangetoond wordt door archeologische vondsten van o.a. grote houten, uit één boom gesneden, boten. Ook uit de Etruskische en Romeinse tijd is bij opgravingen veel tevoorschijn gekomen, met name waar zich de stad Visentum bevond, op de Monte Bisenzo. Het huidige stadje heeft iets minder dan 2000 inwoners.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste attraktie van het plaatsje is het achthoekige, tussen 1510 en 1513 door Antonio Sangallo de Jongere gerestaureerde fort. Op het Isola Bisentina, een eilandje in het meer staan o.a. de door Vignola ontworpen Santi Giacomo en Cristoforo Kerk en een achthoekig heiligdom van de hand van Sangallo de Jongere.

Capodimonte, provincie Viterbo, regio Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email