Capranica

Capranica is een stadje van ongeveer 7000 inwoners. Het ligt  ongeveer 55 kilometer ten noorden van Rome en iets minder dan 30 kilometer ten zuiden van de provinciehoofdstad Viterbo langs zowel de oude Via Cassia als de pelgrimsweg de Via Francigena.

Toeristen Informatie Capranica

Het adres van het gemeentehuis is Corso Francesco Petrarca, 40 (tel. +39 076166791). De postcode is 01012 en het kengetal is 0761. Het stadje heeft drie frazioni (deelgemeentes), te weten Capranica Scalo, Vico Matrino en Querce d`Orlando.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Capranica
Capranica

Eigen vervoer vanuit Viterbo: Volg de SR2 (de oude herenweg Via Cassia) in zuidelijke richting.

Eigen vervoer vanuit Rome: Neem de Via Cassia in noordelijke richting.

Openbaar vervoer vanuit Viterbo: De FR3 trein tussen Rome en Viterbo stopt in Capranica-Sutri, op 5 kilometer van het historische centrum van de stad.

Openbaar vervoer vanuit Rome: zie boven.

Geschiedenis

Capranica is vanwege de gunstige ligging in een bosrijke streek tussen twee meren altijd een belangrijke stad geweest. Van oorsprong Etruskisch, werd het later overgenomen door de Romeinen, alvorens een speelbal te worden van verschillende volkeren die uit het noorden binnenvielen en later van de leenheren die de streek onder zich verdeelden. In 1465 stelde de bevolking zich onder het gezag, en de bescherming, van de paus.

Geschiedenis Capranica

Bezienswaardigheden

De belangrijkste toeristische attrakties van het stadje zijn het Castello degli Anguillara en de Torrione dell’Orologio. De grootste en indrukwekkendste kerk is de tussen de 12e en 14e eeuw naar een ontwerp van Vignola gebouwde Madonna del Piano Kerk.

Top 10 Bezienswaardigheden Capranica

Festiviteiten en Festivals

San Terenziano is de schutsheilige van de stad en elk jaar op de eerste zondag van September worden er festiviteiten in zijn ere gehouden.

Capranica, Provincie Viterbo, regio Lazio, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email