Caprarola

Caprarola is een klein heuvelstadje ten oosten van het Lago di Vico in de provincie Viterbo. De belangrijkste trekpleister van het stadje is het boven het historische centrum uittorenende Palazzo Farnese.

Weetjes Caprarola

Het adres van het gemeentehuis is Via Filippo Nicolai, 2 – 01032 Caprarola. De postcode is 01032 en het kengetal is +39 076164901. Het stadje heeft meer dan 5000 inwoners.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Palazzo Farnese Caprarola
Het Palazzo Farnese is de grootste toeristenattractie van Caprarola.

Met de auto vanuit Rome: Neem de Via Cassia tot Capranica en dan de Sp35.

Met de auto vanuit Viterbo: Volg de SP1 in zuidelijke richting en neem de afslag bij San Rocco.

Openbaar vervoer vanuit Rome: Er is een direkte (Cotral) busverbinding vanf Saxa Rubra.

Openbaar vervoer vanuit Viterbo: Ook vanuit de provinciehoofdstad is er een direkte Cotral busverbinding.

Weetjes Caprarola

Hoewel de naam voor het eerst gebruikt wordt in een naar een “Broederschap van het Kruis en de Discipline” verwijzend dokument uit 1223, woonden er al veel eerder mensen in de streek, zoals aangetoond wordt door resten van paalwoningen bij het Lago di Vico en Etruskische vondsten in de deelgemeente Barco. Net als veel andere steden in de streek was Caprarola in de late middeleeuwen afwisselend eigendom van een aantal feodale landheren, waaronder de Orsini, de Di Vico en de Anguillara. Vanaf het midden van de 15e eeuw stond het stadje onder het pauselijk gezag.

Bezienswaardigheden

Het Palazzo Farnese bevindt zich op het hoogste punt van de heuvel waarop het stadje gebouwd is. Het isberoemd vanwege de door Vignola ontworpen tuinen en de door Taddeo en Federico Zuccari geschilderde fresco’s. Andere hoogtepunten zijn de Madonna della Consolazione Basiliek, de San Michele Arcangelo Kerk en de Santa Teresa Kerk.

Caprarola, provincie Viterbo, regio Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email