Faleria

Faleria is een klein stadje in het uiterste zuidwesten van de provincie Viterbo. Het heeft iets meer dan tweeduizend inwoners en staat pas sinds eind 19e eeuw bekend onder de huidige naam. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het 13e eeuwse kasteel en de San Giuliano Kerk.

Weetjes Faléria

Toeristeninformatie

Regio: Lazio. Provincie: Viterbo. Het adres van het gemeentehuis is Piazza G. Garibaldi 1- 01030 Faleria (tel. +39 07615898). De postcode is 01030 en het kengetal is 0761.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

San Giuliano Kerk Faleria
De San Giuliano Kerk hoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Met de auto: Vanuit Viterbo neemt U de Via Cassia in zuidelijke richting tot U bij Settevene komt. Hier neemt U de SP37 en dan de SP16b richting Calcata en Faléria. Vanuit Rome neemt U de SS3 in noordelijke richting. U rijdt door tot Rignano Flaminio en volgt dan de SP78 naar Uw bestemming.

Openbaar Vervoer: Vanuit Rome zijn er direkte Cotral bussen vanaf het station Saxa Rubra. De rijtijd is ongeveer een uur. Vanuit Viterbo: Dit is een beetje omslachtiger. U moet eerst de Cotral bus naar Saxa Rubra nemen, maar uitstappen bij de halte Centro Commerciale Formello. Hier stapt U dan over op een bus naar Uw bestemming.

Geschiedenis

De stad is waarschijnlijk gesticht toen de Romeinen de in de streek wonende Falisken overmeesterden. Vanaf de 14e eeuw kende het een bloeiperiode als leengoed van de Anguillara familie. De oorspronkelijke naam was Stabbia of Stabia en dit werd pas in 1873 naar de huidige naam veranderd. Tot 1927 maakte het stadje deel uit van de provincie Roma.

Bezienswaardigheden

Het in de 13e eeuw gebouwde Anguillara Kasteel verkeert in een vervallen staat. Buiten de stad bevindt zich het eveneens slecht onderhouden Castel Paterno. De belangrijkste kerk is de San Giuliano Kerk, eveneens in de 13e eeuw gebouwd.

Evenementen en Festivals

Er zijn geen evenementen bekend.

Faléria, Viterbo, Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email