Gallese

Gallese is een heuvelstadje van driezuizend inwoners. Het bevindt zich aan de oostzijde van de provincie, op ongeveer 30 kilometer van Viterbo zelf. Behlave het natuurschoon is de grootste attraktie van het stadje de Santa Maria Assunta Kathedraal.

Weetjes Gallese

Toeristeninformatie

Het adres van het gemeentehuis is Piazza Duomo, 1 – 01035 Gallese(tel. +39 076149791). De postcode is 01035 en het kengetal is 0761.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Gallese
Gallese

Met de auto: Vanuit Viterbo volgt U eerst de SP1 en dan de SP25 richting Vignanello. U rijdt door tot Centignano en vervolgt dan Uw weg op de SP34. Vanuit Rome neemt U de E45 naar het noorden. U neemt de afslag bij Magliana Sabina en volgt de aanwijzingen naar Civita Castellana. Bij Borghetto di Civita Castellana gaat U linksaf richting Orte.

Openbaar Vervoer: Vanuit Viterbo neemt U eerst (het beste vanaf het Porta Fiorentina station) de trein naar Orte en dan de trein naar Gallese Scalo Teverina. Vanuit Rome zijn er direkte treinen naar Gallese Scalo Teverina (op de lijn naar Orte). Deze treinen vertrekken soms vanaf Roma Termini en soms vanaf Tiburtina.

Geschiedenis

Gallese zou door het volk der Falisken gesticht zijn. In de Romeinse tijd was het een belangrijke handelsstad. In de loop der eeuwen was het bezit van een groot aantal verschillende families.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van het stadje zijn het middeleeuwse Palazzo Ducale, met de massieve torens en de Santa Maria Assunta Kathedraal. Andere kerken zijn de San Famiano Kerk, de San Rocco Kerk, de Santa Lucia Kerk en de Sant’Agostino Kerk.

Evenementen en Festivals

Op 8 Augustus wordt de feestdag van de schutsheilige van de stad gevierd. Aan dit Festa di San Famiano zijn naar goed gebruik een palio en een grote markt verbonden. Vanaf de stadsmuren wordt vuurwerk afgestoken.

Gallese, Viterbo, Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email