Gradoli

Gradoli is één van de kleinere steden in de provincie Viterbo. Het bevindt zich op de top van een heuvel op korte afstand van het Bolsenameer en op 35 kilometer van Viterbo zelf. De belangrijkste trekpleisters zijn het Palazzo Farnese en de Santa Maria Assunta Kathedraal.

Toeristeninformatie Gradoli

Regio: Lazio. Provincie: Viterbo. Het adres van het gemeentehuis is Piazza Luigi Palombini, 2 – 01010 Gradoli (tel. +39 0761456082). De postcode is 01010 en het kengetal is 0761.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Gradoli
Gradoli

Met de auto: Vanuit Viterbo volgt U de SR2 tot U helemaal aan de noordkant van het Bolsenameer bent. Bij Borgo le Torrette vervolgt U Uw weg op de SS489. Vanuit Rome neemt U de E80 langs de kust en bij Montalto di Castro neemt U de SS312.

Openbaar Vervoer: Vanuit Viterbo verzorgt Autolinee Tiani een direkte maar zeer onregelmatige busverbinding naar Gradoli. De reistijd is ongeveer 70 minuten. Vanuit Rome: Neem eerst de trein naar Viterbo en dan de bus naar Uw bestemming. Houd er rekening mee dat het kan zijn dat U erg lang op de aansluiting moet wachten.

Geschiedenis

De geschiedenis van het stadje begint in de middeleeuwen met de bouw van het kasteel. De belangrijkste familie in deze geschiedenis was de Farnese familie van Paus Paulus III. In de 70’er jaren was het stadje even in het nieuws toen men, op basis van een scéance, dacht dat de ontvoerde politicus Aldo Moro er gevangen gehouden werd.

Bezienswaardigheden

Het bekendste gebouw van de stad is het 16e eeuwse door Antonio da Sangallo de Jongere gebouwde Palazzo Farnese. Het is de zetel van een Kostuummuseum. De belangrijkste kerken zijn de Santa Maria Assunta Kathedraal, de San Michele Arcangelo Kerk en de San Pietro in Vinculis Kerk.

Evenementen en Festivals

Het feest ter ere van de schutsheilige van de stad, Santa Maria Maddalena, vindt op 22 Juli plaats. Eind Juli/begin Augustus wordt de Sagra dell’Aleatico gehouden, in het teken van de lokale druivensoort van die naam. Van de Aleatico worden zoete rode wijnen gemaakt.

Gradoli, Viterbo, Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email