Latera

Latera is, met minder dan duizend inwoners, één van de kleinste gemeentes van de provincie Viterbo. Het bevindt zich in een heuvelachtig gebied in het noordwestelijke deel van de provincie en is vooral van de landbouw en de veeteelt afhankelijk. Het Palazzo Farnese is één van de hoogtepunten in het historische centrum.

Weetjes Latera

Toeristen Informatie

Regio: Lazio. Provincie: Viterbo. Het adres van het gemeentehuis is Via Guglielmo Marconi, 3 – 01010 Latera(tel. +39 0761459041). De postcode is 01010 en het kengetal is 0761. De naam van het stadje wordt uitgesproken met de klemtoon op de eerste lettergreep.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Latera
Latera

Openbaar vervoer: Vanuit Viterbo neemt U een Cotral bus naar Acquapendente of naar valentano, waar U overstapt op een bus naar Uw eindbestemming.

Vanuit Rome met het OV: Neem eerst een bus naar Viterbo, dan naar Acquapendente of naar Valentano. Vanaf deze plaatsen zijn er bussen naar Latera.

Met de auto vanuit Viterbo: Vanuit Viterbo neemt U de SP7 gevolgd door de SP8 tot Valentano. Vanaf hier neemt U de SR312 in noordelijke richting.

Met de auto vanuit Rome: Voor wie langs de kust wil rijden, volg de E80 tot Montalto di Castro en dan de SR312. Wie liever door het binnenland rijdt volgt het best de Via Cassia tot Viterbo en dan de voorgaande beschrijving.

Geschiedenis

Latera begon zijn bestaan als Etruskische stad. Later werd het een Romeinse nederzetting. Na de tijd van Karel de Grote was de stad vrijwel altijd in handen van de kerk. Dit veranderde pas met de éénwording van Italië. (Geschiedenis Latera.)

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Palazzo Farnese, de San Clemente Kerk en de San Giuseppe Kerk. Deze laatste kerk stamt uit de 13e eeuw.

Evenementen en Festivals

Geen speciale evenementen bekend.

Latera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email