Orte

Orte is een van de grotere steden in de provincie Viterbo in Italië. Het ligt 25 kilometer ten zuiden van Viterbo zelf en 60 kilometer ten noorden van Rome. Behalve dat het een heel mooi oud historisch centrum heeft, is het ook een belangrijk openbaar vervoersknooppunt.

Toeristeninformatie Orte

Regio: Lazio. Provincie: Viterbo. Het adres van het gemeentehuis is Piazza del Plebiscito, 1 – 01028 Orte (tel. +39 07614041). De postcode is 01028  en het kengetal is 0761. De deelgemeenten zijn Baucche, Caldare, Orte Scalo, San Bernardino, San Michele, Scappia di Paglia en Stazione di Bassano in Teverina.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Orte
De huizen aan de rand van historische centrum van Orte staan wel heel dicht langs de rotswand gebouwd.

Vanuit Viterbo met de auto: Neem de SS675 in oostelijke richting.

Vanuit Rome met de auto: Neem de A1 naar het noorden.

Openbaar vervoer vanuit Viterbo: Er zijn direkte treinen vanuit het station Viterbo Porta Fiorentina. Vanuit het station Porta Romana zijn er busverbindingen.

Openbaar vervoer vanuit Rome: Er is een direkte treinverbinding naar Orte.

Let op: Wanneer U bij het treinstation van Orte bent, bent U nog niet in het historische centrum. Er gaat een bus vanaf het station naar het Piazza del Popolo in dit centrum.

Geschiedenis

Orte is altijd een belangrijke stad geweest in de streek, eerst vanwege de herenweg Via Amerina en tegenwoordig vanwege zowel de A1 als enkele belangrijke treinlijnen die het stadje tot een verkeersknooppunt maken. Het mooiste deel van de stad is het historische centrum, dat zich op de top van een grote rots bevindt en waar de huizen net niet vanaf lijken te vallen. In de meeste steegjes in dit centum is er nauwelijks ruimte voor een auto. (Beknopte geschiedenis Orte.)

Bezienswaardigheden Orte

De belangrijkste basiliek in de stad is de Santa Maria Assunta Kathedraal, maar er zijn verder nog een aantal kerken (en voormalige kerken), die soms als musea gebruikt worden. Ook is het huis waar ene Judas gewoond heeft er te zien. Onder de grond bevindt zich een systeem van in de tufsteen uitgegraven gangen die deel uitmaakten van een pre-Romeins aquadukt. De top 10 bezienswaardigheden Orte biedt genoeg om een toerist een dag of wat te vermaken.

Evenementen en Festivals

Vanaf 31 Augustus tot de tweede zondag van September wordt de Ottava van Sant’Egidio gevierd. Elke wijk (contrada) heeft gedurende die dagen een taverne, waar enkel lokale produkten gegeten worden. Er worden verschillende wedstrijden gehouden tussen de contrade, waaronder een kookwedstrijd, een drumwedstrijd en op de laatste dag, de belangrijkste, een wedstrijd tussen de beste boogschutters van de diverse wijken.

Orte, Provincie Viterbo, Regio Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email