Top 10 Bezienswaardigheden Orte

De meeste van de top 10 bezienswaardigheden in Orte bevinden zich in het hoger gelegen historische centrum van de stad, dat boven de nieuwbouw eromheen uit torent en waar de huizen soms over de bijna loodrechte rotswand  uit lijken te hangen.

Top 10 Bezienswaardigheden Orte

1. Santa Maria Assunta Kathedraal

Santa Maria Assunta Kathedraal - Top 10 bezienswaardigheden OrteDe Santa Maria Assunta Kathedraal is in de 9e eeuw gebouwd. Verbouwingen door de eeuwen heen hebben echter voor  ingrijpende wijzigingen in de aanblik gezorgd. Hoewel de kerk in Orte staat is het de zetel van het bisdom Civita Castellana.

2. Palazzo Vescovile

Het Palazzo Vescovile (“Bisschoppelijk Paleis”) bevindt zich meteen naast de kathedraal.

3. Archeologsich Museum

Het Museo Comunale Civico Archeologico heeft een verzameling kunst die voorwerpen uit de Etruskische en de Romeinse tijd, maar ook uit de middeleeuwen omvat. Het museum zetelt in de oude Sant’Antonio Kerk.

4. Museo delle Confraternite

Het Museo delle Confraternite (“Museum van de Broederschappen”) zetelt in de sacristie van de Santa Croce Kerk. Eens per jaar, op Goede Vrijdag, worden verschillend hier tentoongestelde voorwerpen tevoorschijn gehaald om gebruikt te worden tijdens een plechtige processie door de straten van de stad.

5. San Silvestro Kerk en Bisschoppelijk Museum

De voormalige San Silvestro Kerk doet nu dienst als zetel van het Museo Diocesano. Het hoogtepunt van dit museum is een fragment van een 8e eeuwse mozaïek die de “Byzantijnse Madonna” genoemd wordt.

6. San Biagio Kerk

De San Biagio Kerk is in de 13e eeuw gebouwd, en was vroeger eigendom van het Romeinse Santo Spirito in Saxia ziekenhuis.

7. Sant’Agostino Kerk

Sant'Agostino Kerk - Top 10 Bezienswaardigheden OrteDe Sant’Agostino Kerk is gebouwd door drie religieuze gebouwen uit verschillende tijdperken samen te voegen, te weten de Santa Croce Kerk, het Oratorium van Sant’Egidio en de Sant’Agostino Kerk.

8. Santuario della Santissima Trinità

Het Santuario della Santissima Trinità is een kleine, witte kerk die gedeeltelijk in de tufstenen heuvel uitgehakt is. De Heilige Bernardino leefde een tijdlang in één van de grotten.

9. Palazzo dell’Orologio

Palazzo dell'Orologio - Top 10 bezienswaardigheden OrteHet Palazzo dell’Orologio is in het begin van de 17e eeuw gebouwd en was vroeger het Palazzo della Podestà. Het staat naast het San Giovanni in Fonte Baptisterium op het Piazza del Plebiscito.

10. Huis van Judas

Het Casa di Giuda (“Huis van Judas”) heeft een middeleeuwse portico. Hier woonde vroeger een man die zijn stadgenoten tijdens de middeleeuwen aan een vijand verraadde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email