Tarquinia

Tarquinia is een stadje in de provincie Viterbo. Het was een Etruskische hoofdstad en het staat dan ook vooral bekend vanwege de Etruskische ruïnes die er aangetroffen worden.

Toeristen Informatie Tarquinia

Het adres van het gemeentehuis is (tel. +39 ). De postcode is 01016 en het kengetal is 0766. Het VVV van Tarquinia bevindt zich bij de Barriera San Giusto, de hoofdingang tot de stad (waar ook de bus vanaf het station stopt). men verstrekt een uitstekende gratis stadsplattegrond, waarop alle bezienswaardigheden duidelijk aangegeven zijn. Het adres is Barriera San Giusto – 01016 Tarquinia (tel. +39 0766849286). De deelgemeentes heten Tarquinia Lido, Marina Velca, Saline en Sant’ Agostino.

Met de Auto/Openbaar Vervoer naar Tarquinia

Tarquinia
Tarquinia

Vanuit Viterbo met de auto: U volgt de SS675 in zuid-westelijke richting en dan de SP42.

Vanuit Rome met de auto: Neem de E80 of de SS1 langs de kust. De totale afstand is ongeveer 90 km.

Openbaar vervoer vanuit Viterbo: U kunt zowel een direkte Cotral bus nemen vanuit Viterbo, of via Vetralla reizen,

Openbaar vervoer vanuit Rome: De stad bevindt zich op het treintrajekt tussen Rome en Ventimiglia. Let wel op dat enkel de langzamere treinen in Tarquinia stoppen. Het station bevindt zich ngeveer 3 km buiten het stadscentrum, maar er is een goede, op de aankomsttijden van de trein aansluitende, busverbinding. (Indien U een dagkaart voor de regio Lazio koopt bent U goedkoper uit dan wanneer U enkele kaartjes heen en terug naar Taquinia koopt vanuit Rome. Bovendien kunt U dan onderweg, mocht U nog wat tijd over hebben, even uitstappen in bijv. Cerveteri of Santa Marinella.) De busmaatschappij Co.Tra.L verzorgt een direkte verbinding tussen Rome en Tarquinia.

Openbaar Vervoer binnen Tarquinia

Er zijn (gratis!) shuttles die door de stad rijden. De haltes van deze drie lijnen (A, B en C) staan ook duidelijk aangegeven op de door het VVV verstrekte stadsplattegrond.

Weetjes Tarquinia

Het is pas sinds 1928 dat het stadje bij de toen net gecreëerde provincie Viterbo ingedeeld is. Voorheen hoorde het bij Rome.

Bezienswaardigheden Tarquinia

Tarquinia is één van de bekendste Etruskische steden in de streek. Buiten de stad bevindt zich een beroemde necropolis die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en meteen na het binnenkomen van het historische centrum is er een Etruskisch museum aan Uw linkerhand. Dit hele, ommuurde en hoog gelegen centrum wordt gekenmerkt door smalle steegjes en oude middeleeuwse torens.

Evenementen en Festivals Tarquinia

In Juni, ter ere van de Corpus Domini-viering, worden de straten in het centrum versierd met in prachtige motieven gearrangeerde bloemnbladeren.

Tarquinia, Provincie Viterbo, Regio Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email