Vignanello

Vignanello bevindt zich op slechts 20 kilometer van de provinciehoofdstad Viterbo en op 70 kilometer ten noorden van Rome. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Castello Ruspoli.

Toeristen Informatie Vignanello

Regio: Lazio. Provincie: Viterbo. Het adres van het gemeentehuis is Corso G. Matteotti, 12 – 01039 Vignanello (tel. +39 07617563200). De postcode is 01039 en het kengetal is 0761.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Vignanello
Vignanello

Vanuit Viterbo met de auto: Neem de SP1 in zuidelijke richting en dan de SP25.

Vanuit Rome met de auto: Neem de SS2bis en dan de SS2. Neem de SP1 bij Gaballeta. Neem de Via Vignanello vanaf Trentamiglia.

Openbaar vervoer vanuit Viterbo: Er is een redelijk regelmatige Cotral busverbinding.

Openbaar vervoer vanuit Rome: Er is een keer per dag een (erg vroege) Cotral bus vanaf Saxa Rubra. Wanneer U geen zin heeft vroeg op te staan: Neem eerst een trein naar Viterbo en dan een bus.

Geschiedenis

Vignanello hoort pas sinds 1927 bij de provincie Viterbo. Voorheen maakte het stadje deel uit van de provincie Roma.

Bezienswaardigheden

De bekendste bezienswaardigheid in Vignanello is het Castello Ruspoli, dat tussen 1531 en 1538 gebouwd is en een indrukwekkende tuin heeft. De Chiesa Collegiata di Santa Maria della Presentazione is in het begin van de 18e eeuw door Gazzale en Contini ontworpen.

Evenementen en Festivals

Festival van de Novello Wijn en Olie: Dit festival wordt altijd in November gehouden. Gedurende de festiviteiten kan men ook trekpleisters bezoeken die normaliter voor het publiek gesloten zijn.

Vignanello, Provincie Viterbo, Regio Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email