Lazzaretto Nuovo Venetië

Zeg het voort
Share

Lazzaretto Nuovo is een van de eilanden in de laguna van Venetië.

Lazzaretto Nuovo Venetië

Het eiland Lazzaretto Nuovo dienst als Benedictijner klooster. Vanaf  1468 was er een “nieuw” lazaret, om het te onderscheiden van het Lazzaretto Vecchio bij het Lido. Waar het oude daadwerkelijk als ziekenhuis dienst deed, werd het Lazaretto Nuovo preventief gebruikt, om er die schepen in quarantaine te doen waarvan men dacht dat de pest er aan boord uitgebroken zou kunnen zijn.

Zoals uit geschriften en bij opgravingen gevonden voorwerpen blijkt voldeed het eiland ongeveer drie eeuwen lang aan deze functie.

In de expositie zijn vondsten te zien die gedaan zijn tijdens opgravingen in het Campo Santo. Deze getuigen van de geschiedenis van de gezondheidszorg en vooral de pest die Venetië in het verleden meermaals getroffen heeft.

Bezienswaardigheden

Het Tezon Grande is een 16e eeuws gebouw, waar nog originele tekeningen en geschriften op de muren te zien zijn.

De rondleiding op het eiland voert langs twee vere di pozzo (“putten”), waarvan er één met een leeuw versierd is en uit de 16e eeuw stamt.

In het in dezelfde eeuw gebouwde Castello del Polvere Est kan men keramieken, bronzen en glazen voorwerpen bezichtigen. Ook zijn er historische modellen van Venetiaanse schepen te zien, plus werktuigen die aan boord gebruikt werden. Ook zijn er documenten die met de scheepvaart te maken hadden.

Tijdens de overheersing door Napoleon gebruikte deze het Lazzaretto Nuovo voor militaire doeleinden. De dubbele muren met wachtposten en bastions staan nog steeds overeind.

Praktische informatie

Adres: Isola del Lazzaretto Nuovo – 30141, Venezia (tel. +39 0412444011). Officiële website: http://www.lazzarettonuovo.com. Openbaar vervoer: Vaporetto 13 vanaf Fondamente Nuove. Openingstijden: Van Aptil t/m Oktober om 09.45 en on 16.30 uur. Wanneer men het eiland met een groep of op een ander tijdstip wil bezoeken dient men vooraf te reserveren.

Eiland Lazzaretto Nuovo – Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *