Loggia dei Militi Cremona

De Loggia dei Militi is een van de oudste nog overeind staande gebouwen van Cremona. Het is in dit gebouw dat de belangrijkste personages van de stad gedurende de middeleeuwen vergaderden. De twee standbeelden van Heracles onder de portico houden het wapenschild van de stad omhoog.

Loggia dei Militi Cremona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza del Comune – Cremona. Het monument kan van buitenaf bezichtigd worden.

Geschiedenis en beschrijving

Loggia dei Militi Cremona
Loggia dei Militi

Op de façade van de Loggia dei Militi is een inscriptie aangebracht. Hierin wordt verteld dat het gebouw in 1292 opgetrokken is en dat het de vergaderzetel was van de Società dei Militi. Dit was een al bestaande gemeenschap van de rijkere inwoners van de stad, die de militaire en sociale beslissingen nam.

Ook werden de vlaggen en belangrijke documenten van de stad in de Loggia opgeslagen.

Zoals de gewoonte was in de Lombardische architectuur in die tijd, bestond het gebouw uit twee ruimtes boven elkaar.

Het onderste deel van de façade wordt gekenmerkt door een portico met puntbogen, terwijl het bovenste deel trifora’s en puntbogen afwisselt.

Onder de portico wordt een beeldengroep bewaard die als symbool van de stad beschouwd wordt. De groep bestaat uit twee standbeelden van Heracles die het wapenschild van de stad hooghouden. Heracles was volgens de legende de stichter van Cremona. Dit embleem van de stad bevond zich oorspronkelijk op de Porta Margherita. Nadat deze stadspoort afgebroken werd, werd het naar de Loggia dei Militi verplaatst.

Piazza del Comune – Cremona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email