Lucca

Lucca is de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam en tevens één van de bekendste kleinere steden in Toscane. Het historische centrum van de stad wordt omringd door een hoge stadsmuur, die zo breed is dat er zelfs parken op aangelegd zijn.

Toeristeninformatie Lucca

Guinig Toren Lucca

De Guinigi Toren is één van de twee opvallendste torens in de stad. De andere is de Torre delle Ore

Regio: Toscane. Provincie: Lucca. Het VVV van Lucca heet Ufficio Informazioni A.P.T. en bevindt zich aan het Piazza Santamaria, 35 – 55100 Lucca. Tel. +39 0583919931. Een ander kantoor is te vinden bij de Vecchia Porta san Donato – Piazzale Verdi (Tel. +39 058583150, openingstijden 09.00 tot 19.00 uur (November t/m Maart van 09.00 tot 17.00 uur))

De stad kan makkelijk met het openbaar vervoer bereikt worden, aangezien het op het treintraject tussen Florence en La Spezia ligt. Het station bevindt zich op een kleine wandeling buiten de stadsmuren. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Pisa en Florence.

Ook met de auto is Lucca makkelijk te bezoeken. De stad ligt langs de A11, die van Florence nar de kust voert. Zowel binnen als buiten de stadsmuren zijn er parkeerplaatsen. Deze zijn vrijwel alle tegen betaling. Over het algemeen is het aan te raden buiten het historische centrum een parkeerplaats te zoeken.

Bezienswaardigheden

De meeste bezienswaardigheden van Lucca bevinden zich binnen de oude vestingsmuren. Dit historische centrum wordt gekenmerkt door pittoreske steegjes en verschillenden mooie kerken en paleizen. Hoogtepunten zijn, buiten de beroemde stadsmuur, de San Frediano Basiliek en de San Martino Kathedraal.

Top 10 Bezienswaardigheden Lucca

  1. Stadsmuren: De goed bewaard gebleven muur om het historische centrum heeft zes poorten en is de meest opvallende attraktie van de stad.
  2. San Martino Kathedraal: De belangrijkste kerk van Lucca, met een beroemd grafmonument, een heilig gezicht en een schitterende façade.
  3. San Frediano Basiliek: Deze aan de schutsheilige van de stad gewijde kerk valt vooral op vanwege het mozaïek op de façade.
  4. Torre delle Ore: Ook wel Torre dell’Orologio genoemd, de oudste en hoogste toren van de stad.
  5. Santa Maria Forisportam Kerk: Deze kerk heet zo omdat ze buiten de eerste stadsmuren lag.
  6. Palazzo Arcivescovile
  7. Museum van de Kathedraal
  8. Palazzo Ducale
  9. Santi Giovanni en Reparata Kerk
  10. Romeins Amphitheater