Lungomare Reggio Calabria

Net als vrijwel iedere Italiaanse kustplaats heeft ook Reggio Calabria een Lungomare. Deze kustwegbiedt een schitterrend uitzicht over de Straat van Messina, de vulkaan de Etna en de Siciliaanse stad Messina zelf. In Reggio bestaat de Lungomare uit drie straten die in elkaar overlopen, te weten de Lungomare Falcomatà, de Corso Vittorio Emanuele III en de Viale Genoese Zerbi.

Lungomare Reggio Calabria

Geschiedenis en beschrijving

De schrijver Gabriele d’Annunzio heeft de Lungomare van Reggio Calabria ooit beschreven als “de mooiste kilometer van Italië”.  Dit heeft natuurlijk deels te maken met het uitzicht over de prachtige blauwe zee en het eiland Sicilië aan de overkant van de Straat van Messina. De straat zelf is echter ook de moeite waard. Ze wordt omlijnd door verschillende exotische bomen, waaronder dadel-, vijgen- en bananebomen en magnolia’s, afgewisseld met her en der standbeelden en monumenten. Bovendien staan er enkele van de mooiste historische paleizen langs de Lungomare.

De Lungomare Falcomatà heette oorspronkelijk Lungomare Matteotti.

Bezienswaardigheden Lungomare Reggio Calabria

Monument voor Oorlogsslachtoffers - Lungomare Reggio Calabria
Monument voor Oorlogsslachtoffers

Ter hoogte van Piazza Indipendenza staat een standbeeld ter nagedachtenis aan de schrijver Corrado Alvaro. De maker was Alessandro Monteleone en het bestaat uit drie blokken wit marmer, met inscripties uit de bekendste werken van de schrijver.

Het monument voor de oorlogsslachtoffers is in 1930 door Francesco Jerace vervaardigd. Het is een goot bronzen standbeeld dat Athena voorstelt en de landing van Vittorio Emanuele III in de stad herdenkt.

Uit de oudheid zijn er ruïnes van Griekse muren te zien, samen met die van de Romeinse Thermen, Van dit laatste monument zijn nog enige vloermozaïeken overgebleven.

De Arena dello Stretto is een modern amphitheater dat zo gebouwd is dat het eruit ziet alsof het een antiek Grieks theater is. Vanaf dit theater, dat ook wel Annasilaos Amphitheater genoemd wordt, heeft men een spectaculair uitzicht over de kust. De officiële naam is overigens Anfiteatro Ciccio Franco.

Aan het einde van de Lungomare komt men bij de Villa Comunale, een publieke tuin vol exotische planten.

Op het Piazza Garibaldi staat een standbeeld van de Italiaanse vrijheidsstrijder met de bijnaam “Held van de Twee Werelden”.

Fotogalerij Lungomare Reggio Calabria

Lungomare – Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email