Madonna del Carmine Sanctuarium Catania

De Madonna del Carmine Kerk staat aan het Piazza Carlo Alberto in Catania. De façade bestaat uit drie aan elkaar gebouwde delen. Een standbeeld van de Madonna is boven het centrale portaal geplaatst. De kerk is in 1729 gebouwd, in dezelfde periode als de meeste belangrijke gebouwen van de stad.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Santuario SS. Annunziata al Carmine is Piazza Carlo Alberto, Catania. Telefoon: +39  095 7152418. Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur; zaterdag, zon- en feestadagen van 16.30 tot 19.00 uur. Toegang: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

De kloosterorde der Karmelieten vestigde zich halverwege de 13e eeuw in Catania. Ze stichtten een klooster bij de kleine, in de 8e eeuw gebouwde Santa Lucia Kerk, die buiten de stadsmuren stond. De heilige Agatha was hier tijdelijk begraven.

De kerk stond onder bescherming van de familie Sveva. Het was ook de enige kerk die het wapenschild van de familie, een adelaar met twee koppen, mocht gebruiken. Dit is te zien bij het hoofdaltaar in de apsis.

Na bij de aardbeving van 1693 geheel verwoest te zijn werd de kerk, samen met het bijbehorende klooster, vanaf 1729 opnieuw opgebouwd.

In 1866 werden alle kerkelijke goederen in beslag genomen en werd het klooster onteigend. De kerk zelf werd in 1880 echter opnieuw ingewijd.

Madonna del Carmine Sanctuarium – Piazza Carlo Alberto, Catania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email