Madonna del Ponte Kerk Prossedi

De Madonna del Ponte Kerk staat langs de straatweg van Prossedi naar Amaseno. Deze eenvoudige plattelandskerk is slechts twee dagen per jaar, voor een markt, geopend.

Madonna del Ponte Kerk Prossedi

Adres en openingstijden

De naam van de straat waaraan de kerk staat is Strada Provinciale Guglietta Vallefratta. De kerk is maar twee keer per jaar geopend, op de eerste zondag van september en op de derde zondag van oktober. Dit gebeurt ter gelegenheid van een markt die er dan gehouden wordt.

Geschiedenis en beschrijving

Madonna del Ponte Kerk Prossedi
Madonna del Ponte Kerk

De Madonna del Ponte Kerk staat op een mooie plek aan de oever van de eveens Amaseno hetende rivier.

Waarschijnlijk is de kerk in 1851 gebouwd, als uitbreiding van een al bestaande kerk. Uit geschriften blijkt dat er in deze buurt vroeger een aan de Madonna di Loreto gewijde kerk gestaan moet hebben.

Het hoofdportaal gaf uit op een kleine stenen brug (ponte, in het Italiaans), wat dus de naam van de kerk verklaart. Van deze brug is helaas niet veel meer overgebleven. In het begin van de 20e eeuw is hij vervangen door een veiligere brug, die enkele honderden meters verderop te zien is.

Tijdens de tweede wereldoorlog ondervond de kerk zoveel schade, da tmen besloot hem opnieuw op te bouwen. Dit gebeurde echter met het portaal naar de nieuwe weg gericht, in plaats van naar het oude bruggetje.

De kerk heeft een rechthoekig vloerplan en een eenvoudig puntdak. Boven de ingang is een groot rond venster. Samen met twee openingen aan de zijkanten is dit de enige lichtbron van de kerk.

Het interieur is kaal, zonder noemenswaardige versieringen. Op de zijmuren zijn veertien van de geloofsgeheimen van Jezus afgebeeld. Er is een modern schilderij dat “Maria” afbeeldt. Twee deuren aan weerszijden van het altaar voeren naar de sagristie.

Madonna del Ponte Kerk, Prossedi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email