Provincie Ascoli Piceno

Zeg het voort
Share

Ascoli Piceno, de hoofdstad van de provincie van dezelfde naam, is één van de mooiste kleine steden van Italië. Het is de zuidelijkste provincie van de regio Marche, met een binnenland dat voor 60% uit heuvel- en berglandschappen bestaat. De bekendste kustplaatsen zijn San Benedetto del Tronto, Grottammare en Cupra Marittima. Veel van de heuvelstadjes in het binnenland worden gekenmerkt door een klein, maar zeer pittoresk historisch centrum.

Hoofdstad Ascoli Piceno

San Giovanni Baptisterium - provincie Ascoli PicenoAscoli Piceno is de hoofdstad van de provincie van dezelfde naam in de regio Le Marche. Het stadje wordt gedomineerd door een centraal plein (Piazza del Popolo), met hieromheen een Middeleeuwse wijk met smalle straatjes en veel winkels. Bekende attracties zijn de Sant’Emidio Kathedraal, het Palazzo del Capitano del Popolo en de vele stadstorens.

San Benedetto del Tronto

San Benedetto del Tronto is de belangrijkste stad van de zogeheten Riviera delle Palme, een stuk kuststrook waartoe ook Grottamare en Cupra Marittima behoren. Hoewel de stad over enige mooie kerken en een aantal musea beschikt, is het vooral een zomerse vakantiebestemming. Het strand van San Benedetto krijgt dan ook al jarenlang een hoge waardering.

Natuur

Het enige vlakke deel van de provincie is dat gedeelte dat direct aan de kust ligt, een strook van ongeveer 20 kilometer. Hoe verder landinwaarts men reist, hoe bergachtiger de streek wordt. De hoogste berg is de Vettone en deze is bijna 2,5 kilometer hoog. De bekendste natuurgebieden zijn het Monti Sibillini Nationaal Park en het Gran Sasso Nationaal Park.

Plattegrond Provincie Ascoli Piceno