Santissima Maria della Consolazione Kerk Reggio Calabria

De Santissima Maria della Consolazione Kerk staat op de Eremo heuvel in Reggio Calabria. Het hoort tot de bekendste pelgrimsoorden van de regio. Dit is te danken aan een schilderij dat de Madonna della Consolazione verbeeldt. Het is ook vanuit deze basiliek dat elk jaar een beeld van de Madonna in een processie naar de Kathedraal gedragen wordt.

Santissima Maria della Consolazione Kerk Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Eremo al Santuario, 22 – 89124 Reggio Calabria. Telefoon: +39 0965 28340. Openingstijden: Niet bekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Santissima Maria della Consolazione Kerk Reggio Calabria
Santissima Maria della Consolazione Kerk

De Santissima Maria della Consolazione Kerk wordt ook wel Santuario dell’Eremo genoemd. In de kerk wordt een schilderij bewaard dat de Madonna della Consolazione verbeeldt. Het is waarschijnlijk in 1532 door de Kapucijner Orde gebouwd en staat op een al eerder bestaande constructie.

De verering van het bovengenoemde schilderij (“Madonna van de Troost”) begon in 1577, toen Reggio Calabria door een pestepidemie getroffen was. De Madonna verscheen aan een van de Kapucijner broeders en kondigde het einde van de plaag aan.

De huidige kerk is ontworpen door Anna Anastasi Sbarracani en heeft eemn moderne struktuur. Een trap voert naar het portaal, dat verlevendigd wordt door scènes uit het leven van Christus.

Het interieur bestaat uit drie schepen.

Kunstwerken

Processie - Santissima Maria della Consolazione Kerk Reggio Calabria
Processie

De Madonna della Consolazione is in 1547 door de lokale schilder Nicolò Andrea Capriolo gemaakt en maakt deel uit van een bronzen altaarstuk.

Het beeld dat elk jaar op de tweede zaterdag van September tijdens een processie in een speciale kar die vara heet naar de Kathedraal gevoerd wordt. In November, op de zaterdag voor de laatste zondag van de Advent wordt het weer terug naar de basiliek gebracht.

Het wordt onder ander opgeluisterd door een bronzen kruis van de hand van Pasquale Panetta en door Tesei gemaakte panelen die de 14 kruiswegstaties tonen.

Via Eremo al Santuario, 22 – Reggio di Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email