Santa Maria Gloriosa dei Frari Kerk Venetië

De Santa Maria Gloriosa dei Frari Kerk is een van de belangrijkste kerken van Venetië. De kerk staat midden in het San Polo distrikt en heeft een lengte van meer dan 100 meter. De bouwstijl is Venetiaans Gotisch.

Santa Maria Gloriosa dei Frari Kerk Venetië

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari: Campo dei Frari – San Polo 3072 – Venetië (tel. +39 041 2750462. Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur; zon- en feestdagen van 13.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: 3 Euro (korting: 1,50 Euro). Chorus Pass is geldig. Openbaar vervoer: Lijn 1, 2, N.

Geschiedenis en beschrijving

Santa Maria Gloriosa dei Frari Kerk Venetie

“Drieluik van de Frari”, Bellini (1488).

De Santa Maria Gloriosa dei Frari Kerk is een van de belangrijkste religieuze complexen van de stad. De kerk is gedoor de Orde der Franciscaner Minorieten gesticht.

Met de bouw van de huidige kerk werd in 1340 begonnen en het duurde ongeveer anderhalve eeuw voordat het werk in 1492 uiteindelijk voltooid werd.

Het opvallendste aspect van het interieur is het buitengewone koor, met de door Marco Cozzi in 1468 gemaakte houten koorstallen van de broeders. Het in 1475 door Lombardo gemaakte marmeren hek staat nog op de oorspronkelijke plek.

Een van de beroemdste meesterwerken is het in 1488 door Giovanni Bellini geschilderde “Drieluik van de Frari”. De “Madonna met Kind” is in het centrale deel te zien. In het linkerdeel zijn de heiligen Nicolaas en Petrus afgebeeld en in het rechterdeel Marco en Benedetto.

Campo dei Frari – San Polo 3072 – Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *