Milaan

Milaan is de op één na grootste stad van Italië. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ook van de regio Lombardije. De stad vormt het financiële en industriële centrum van het land. Toeristen gaan er merendeels heen vanwege de winkels, maar met o.a. de beroemde kathedraal heeft de stad wel meer trekpleisters.

Toeristen Informatie Milaan

Provincie: Milaan. Regio: Lombardije. Postcode: Van 20121 tot 20162. Kengetal: (+39) 02. Gemeentehuis: Piazza della Scala, 2 – 20121 Milano. VVV: InfoMilano – Galleria Vittorio Emanuele II (op de hoek met het piazza della Scala). Tel. +390288455555. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur; zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur; zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur (Gesloten op 25 December, 1 Januari en 1 Mei).

Met de auto/openbaar vervoer naar Milaan

Met de auto: Milaan is door middel van een aantal snelwegen verbonden met de belangrijkste Italiaanse steden, De A4 voert naar Venetië, de A1 naar Bologna, Florence, Rome en Napels, de A7 naar Genoa en de A8 naar het merengebied ten noorden van de stad.
Openbaar vervoer: In en rond Milaan zijn er drie vliegvelden, te weten Malpensa, Linate en Orio al Serio. Vanaf het cenrale station zijn er direkte treinverbindingen met alle grote Italiaanse steden. Behalve het Stazione Centrale zijn er nog treinstations van verschillende afmetingen.

Openbaar vervoer binnen Milaan

Het openbaar vervoer in Milaan bestaat uit een netwerk van metro-, tram en buslijnen. Andere vervoersmogelijkheden zijn taxi, car sharing en bike sharing.

Bezienswaardigheden

De Galleria Vittorio Emanuele II is het beroemdste luxe winkelcentrum van Italië. De kathedraal van de stad is een must-see en andere belangrijke attrakties zijn de Brera Pinacotheek en het Castello Sforza.