Milaan

Milaan (Laatste Avondmaal)

Milaan is de op één na grootste stad van Italië. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ook van de regio Lombardije. De stad vormt het financiële en industriële centrum van het land. Toeristen gaan er merendeels heen vanwege de winkels, maar met o.a. de beroemde kathedraal heeft de stad wel veel trekpleisters.

Alles over Milaan

Nuttige informatie

Provincie: Milaan. Regio: Lombardije. Postcode: Van 20121 tot 20162. Kengetal: (+39) 02. Gemeentehuis: Piazza della Scala, 2 – 20121 Milano. VVV: InfoMilano – Galleria Vittorio Emanuele II (op de hoek met het piazza della Scala). Tel. +390288455555. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur; zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur; zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur (Gesloten op 25 December, 1 Januari en 1 Mei).

Met de auto/openbaar vervoer naar Milaan

Met de auto: Milaan is door middel van een aantal snelwegen verbonden met de belangrijkste Italiaanse steden, De A4 voert naar Venetië, de A1 naar Bologna, Florence, Rome en Napels, de A7 naar Genoa en de A8 naar het merengebied ten noorden van de stad.

Openbaar vervoer: In en rond Milaan zijn er drie vliegvelden, te weten Malpensa, Linate en Orio al Serio. Vanaf het centrale station zijn er directe treinverbindingen met alle grote Italiaanse steden. Behalve het Stazione Centrale zijn er nog treinstations van verschillende afmetingen.

Openbaar vervoer binnen de stad

Het openbaar vervoer in Milaan bestaat uit een netwerk van metro-, tram en buslijnen. Andere vervoersmogelijkheden zijn taxi, car sharing en bike sharing.

Bezienswaardigheden

Duomo MIlaan
Duomo

De Galleria Vittorio Emanuele II is het beroemdste luxe winkelcentrum van Italië. De kathedraal en de Sant’Ambrogio Basiliek zijn de twee belangrijkste kerken van de stad. Andere belangrijke attracties zijn de Brera Pinacotheek en het Castello Sforzesco.

De San Lorenzo Maggiore Basiliek is vooral beroemd vanwege de Sant’Aquilina Kapel. De San Simpliciano Basiliek is een van de oudste kerken van de stad, terwijl de Chiaravalle Abdij een van de oudste gotische gebouwen is.

Het Archeologische Museum zetelt deels in een voormalig klooster en deels in het Castello Sforza. Het Cimitero Monumentale (“Monumentaal Kerkhof”) is geen museum, maar zou eigenlijk best zo bestempeld kunnen worden.

De Sant’Eustorgio Basiliek is een van de oudste kerken van Milaan.

Het Ca’ Granda is een oude ziekenhuis dat omgebouwd is tot universiteitszetel.

Winkelen in Milaan

Milaan beschikt over een van de indrukwekkendste en beroemdste winkelgalerijen ter wereld met de Galleria Vittorio Emanuele II.

Milaan, Lombardije, Italië

RSS
Follow by Email