Monte d’Accoddi Prenuragisch Altaar Sassari

Het Prenuragisch Altaar bij Monte d’Accoddi bevindt zich op ongeveer 11 kilometer buiten de stadsgrenzen van Sassari. Het monument stamt uit de bronstijd, wat betekent dat het ongeveer tweeduizend jaar voor Christus gemaakt is. Waarschijnlijk werden er vruchtbaarheids en/of begrafenisrites gevierd.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation van Sassari neemt U bus 719.

Monte d’Accoddi Prenuragisch Altaar Sassari

De pre-Nuragische periode duurde van de Oude Steentijd tot ongeveer halverwege de Bronstijd, toen de Nuragische cultuur op Sardinië floreerde. De constructie werd pas na de Tweede Wereldoorlog ontdekt en ziet er op het eerst gezicht als een wanordelijk hoop stenen en grond uit. Waarschijnlijk was het eeuwenlang een religieus centrum en werden op de top van de heuvel vruchtbaarheids- en/of begrafenisrites gevierd.

Oorspronkelijk was het monument waarschijnlijk piramide-vormig, maar met onregelmatige zijkanten. De enorme blokken steen waren zonder gebruik van cement of andere bindingsmiddelen op elkaar gestapeld. Het is ongeveer 10 meter hoog en heeft een omtrek van 30,50 bij 37, 50 meter.

Er zijn ook enige menhirs en een grote ronde steen in de buurt van het altaar gevonden. Waarschijnlijk deden de eerste dienst als symbolen van de goden aan wie de plek gewijd was, terwijl de steen de zon symbolizeerde. Aan de oostkant is zijn twee bewerkte offertafels gevonden, waarvan er een een diameter van meer dan drie meter heeft.

Uit verdere vondsten blijkt dat er een aantal rechthoekige hutten rond het monument stond.

Het pre-Nuragisch altaar is het enige monument van zijn soort dat rond het middellandse zee-gebied gevonden is. Het wordt gezien als voorloper van de bouwstijlen die later door de Nuragische stammen gebruikt werden.

Pre-Nuragisch Compex – Sassari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email