Mooiste Pleinen Orvieto

Van de mooiste pleinen van Orvieto zijn er drie die vooral opvallen. Het belangrijkste plein van de stad is het Piazza del Duomo, waar de Kathedraal en een aantal musea te vinden zijn. Het Piazza della Repubblica, met onder andere het gemeentehuis van de stad, was vroeger het belangrijkst. Het derde mooie plein is het Piazza del (Capitano del) Popolo.

Mooiste Pleinen Orvieto

Piazza del Duomo

Het Piazza del Duomo is het grootste, belangrijkste en bekendste plein van Orvieto. Het is hier dat een van de indrukwekkendste kathedralen ter wereld te zien. Onder de noemer Palazzi Papali staan er ook enkel belangrijke historische gebouwen, die vrijwel alle tot museums omgevormd zijn. Ook het VVV-kantoor van de stad en het startpunt van de bekende Orvieto Underground Tour bevinden zich hier.

Piazza della Repubblica

Het Piazza della Repubblica bevindt zich aan het einde van de hoofdstraat Corso Cavour. De belangrijkste gebouwen aan het plein zijn het Palazzo Comunale en de Sant’Andrea Kerk, waar drie verschillende pausen gekroond zijn. Voordat het plein het plein de tegenwoordige naam kreeg heette het Piazza Maggiore. Tot de bouw van de Duomo was het het belangrijkste plein van Orvieto.

Piazza del Capitano del Popolo

Het Piazza del Capitano del Popolo is een van de mooiste pleinen van de stad. Het is hier dat elke donderdag- en zaterdagochtend een markt gehouden wordt en het is ook hier belangrijke evenementen als het Umbria Jazz Festival en het Corpus Domini gehouden worden. Er staan een aantal mooie gebouwen langs dit plein, waaronder het Palazzo del Popolo. Doordeweeks doet het Piazza del Popolo, zoals het meestal genoemd wordt, dienst als parkeerplaats.

Piazza Febei

Het Piazza Febei is een klein pleintje dichtbij de San Francesco Kerk, aan de zuidkant van het historische centrum van Orvieto. Het wordt door de inwoners van de stad zelf dan ook gewoonlijk als Piazza San Francesco aangeduid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *