Mooiste straten Pisa

De hoofdstraat van Pisa is de Corso Italia. Net als de meeste andere belangrijke straten van de stad, loopt deze van de rivier naar het Campo dei Miracoli. Ook de Lungarno, die zoal de naam aangeeft langs de rivier loopt, kent een aantal mooie gebouwen.

Mooiste Straten Pisa

Corso Italia

De Corso Italia is de zuidelijke hoofdstraat van Pisa en de bekendste winkelstraat van de stad. De bekendste gebouwen langs de straat zijn de Santa Maria del Carmine Kerk, de San Domenico Kerk en het Palazzo Gambacorta. Een groot deel van de straat is enkel voor voetgangsers toegankelijk.

Via Santa Maria

Wat nu de Via Santa Maria is, was in de Romeinse en middeleeuwe tijd één van de belangrijkste verbindingswegen tussen het centrum en de rivier. Ooo nu is het nog één van de mooiste straten van Pisa. Langs de straat staan een aantal herenhuizen en torenwoningen en aan beide uiteinden een kerk.

Via San Martino

De Via San Martino loopt parallel aan de Arno en volgt de route van de Romeinse straatweg die naar Florence voerde. In de middeleeuwen was dit de hoofdstraat van de wijk Kinzica, waar toen de Arabische, Turkse en Joodse kooplieden van de stad woonden.

Borgo Stretto

De Borgo Stretto is een straat in het centrum die door de lokale bevolking simpelweg als Borgo aangeduid wordt. Samen met de Borgo Largo, die eigenlijk Via Oberdan heet, vormt het één van de belangrijkste, oorspronkelijke middeleeuwse winkelstraten van de stad.

Via delle Sette Volte

De Via delle Sette Volte heeft zijn naam te danken aan de zes gewelven die die dit pittoreske steegje overspannen. Vroeger waren er zelfs zeven (sette), maar er is er één van ingestort. Helaas wordt het straatje door nogal lelijke graffiti ontsierd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email