Museo Archeologico Lapidario Urbino

Het Museo Archeologico Lapidario van Urbino is een van de musea die in het Palazzo Ducale gehuisvestigd zijn. De verzameling bestaat uit inscripties op allerhande voorwerpen.

Museo Archeologico Lapidario Urbino

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Duca Federico, 1, 61029 Urbino (tel. +39 0722 2760). Openingsuren: Van 08.30 tot 19.15 uur (maandag tot 14.00 uur). Toegangsprijs: 5 Euro (korting: 2,50 Euro).

Geschiedenis en beschrijving

De oorspronkelijke verzameling van het museum stamt uit de 17e eeuw en bestaat uit de privé-verzameling van een edelman die Fabretti heette. Aan het begin van de 18e eeuw ging een deel van de collectie verloren, maar deze werd later door de pauselijke afgezant in Urbino, ene Stoppani, teruggehaald.

Sinds 1986 bevindt de verzameling zich in 5 zalen van het Palazzo Ducale, waar ze volgens de originele verdeling ingericht is.

Er zijn allerhande inscripties te zien, in het Grieks zowel als het Latijn, door Keizers en door gewone burgers, militaire zowel als geestelijke, etc. Ze zijn aangebracht op urnen en op tombes, maar ook op eenvoudige platen marmer.

Hoogtepunten Museo Archeologico Lapidario

  • De inscripties op marmer van de Griek Eutropos.
  • Een plaat die versierd is met de wederopstanding van Lazarus.
  • Een reliëf dat Odysseus met de Sirenen afbeeldt.

Piazza Duca Federico, 1, 61029 Urbino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email