Museo Civico del Marmo Carrara

In een stad als Carrara, die al eeuwenlang van de winst van marmer afhankelijk is. kan een Museo del Marmo natuurlijk niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten marmer te zien die in de streek gewonnen worden, alsmede gebruikte werktuigen en van deze steensoort gemaakte beeldhouwwerken.

Museo Civico del Marmo Carrara

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Viale XX Settembre 54033 Carrara località Stadio (Tel: +39 0585845746). Openingstijden: In de winter van 09.30 tot 13.00 en van 15.30 tot 18.00 uur; in de zomer van 10.30 tot 13.30 en van 16.00 tot 19.00 uur. Gesloten: Maandag. Toegangsprijs: 5 Euro; 65+: 3 Euro. Een bezoek aan het Centro Arti Plastiche is in het kaartje inbegrepen.

Geschiedenis en beschrijving

Museo Civico del Marmo Carrara
Marmermuseum

Het marmermuseum van Carrara belicht alle aspecten van het marmer, van de opgravingen, tot het transport en de bewerking. Ook zijn er exemplaren van de verschillende soorten marmer die in de Apuaanse Alpen gewonnen worden te zien.

De archeologische en historische afdelingen van het museum tonen de winning van het marmer na de stichting van de stad Luni in 177 voor Chr.  Hier worden standbeelden van onder andere Zeus en Luna tentoogesteld.

Een deel van het museum is gewijd aan moderne marmeren beeldhouwwerken.

Viale XX Settembre – Carrara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email