Museo Civico Sulmona

Het Museo Civico van Sulmona zetelt in de 10 zalen van het Palazzo dell’Annunziata, dat deel uitmaakt van een complex waartoe ook de Santissima Annunziata Kerk behoort. Het is in vier afdelingen (“archeologsiche opgravingen”, “pinacotheek”, “Romeinse Domus” en “lokale klederdrachten”) opgesplitst.

Museo Civico Sulmona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Degli Agghiacciati, 1 – Sulmona. Openingstijden: Van 09.00 tot 13.00 en van 15,30 tot 18.30 uur. Gesloten: Maandag. Toegangsprijs: Onbekend.

Geschiedenis en beschrijving

Museo Civico Sulmona
De toegangspoort van het Palazzo dell’Annunziata

Het Museo Civico (“Stadsmuseum”) is in vier verschillende secties verdeeld.

De prehistorische sectie tonnt archeologische vonden uit de Italische en Romeinse tijd, die bij opgravingen in de streek zelf gevonden zijn.

In de pinacotheek zijn middeleeuwse, Renaissance en ook moderne schilderijen te zien. Het grootste deel van deze werken is tussen de 13e en de 18e eeuw geschilderd.

De zaal op de begane grond is gewijd aan de ruïnes van en Romeinse Domus, die Domus van Arianna geneomd wordt en uit het begin van onze jaartelling stamt.

De laatste sectie, in de zaal onder de klokkentoren, is gewijd aan de 19e eeuwse klederdrachten van de regio’s Abruzzo en Molise. Een apart deel van deze afdeling is gewijd aan de zogeheten “transhumance” of “veetrek”, de migratie van kuddes vee naar hogere velden in de zomer en naar lager gelegen weiden in de winter.

Hoogtepunten zijn mideeleeuwse bas-reliëfs, fresco’s van de hand van uit de streek afkomstige schilders als Giovanni Conca, Giovanni da Sulmona en Giuseppe Simonelli, houten liturgische objecten, gouden voorwerpen, wandkleden en een bevolkingsregister uit het jaar 1376.

Corso Ovidio – Sulmona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email