Museo dell’Opera del Duomo Orvieto

Het Museo dell’Opera del Duomo van Orvieto is verspreid over twee paleizen op het Piazza del Duomo. Het eerste is het Palazzo dell’Opera del Duomo, waar tekeningen, projecten en andere documenten die de bouw van de kathedraal belichten te zien zijn. Ook kan men hier schilderijen uit de 13e en 14e eeuw bewonderen. Het tweede deel, in het Palazzo Soliano, belicht vooral de schilderkunst van de Renaissance tot de 19e eeuw.

Museo dell’Opera del Duomo Orvieto

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Palazzo dell’Opera del Duomo en Palazzo Soliano – Piazza del Duomo – Orvieto. Telefoon: +39 0763 343592. Openingstijden: Van November t/m Februari van 09.30 tot 13.00 en van 15.00 tot 17.00 uur. Toegang: 5 Euro.

Geschiedenis en beschrijving

Museo dell'Opera del Duomo - Museums Orvieto
Coppo di Marcovaldo – Madonna met Kind

In het Palazzo dell’Opera del Duomo worden documenten en tekeningen bewaard, die de geschiedenis van de bouw van de kathedraal belichten.

Ook zijn hier schilderijen te zien van grote meesters uit de 13e en 14e eeuw. Een hoogtepunt is de “Madonna met Kind” van Coppo di Marcovaldo. Andere kunstenaars die vertegenwoordigd zijn zijn onder andere Spinello Aretino, Andrea Pisano en Simone Martini. Van deze laatste zijn in dit deel van het museum twee poliptieken te zien.

Het tweede deel van het museum, dat zich in het Palazzo Soliano bevindt, is nog niet erg lang geleden geopend. Hier zijn vooral Renaissance schilderijen te zien, als maniëristische werken en kunstwerken uit de 18e en 19e eeuw.

Hoogtepunten zijn schilderijen van Pomarancio, Giovanni Lanfranco en Federico Zuccari, alsmede tekeningen van Cesare Nebbia.

Ook is er een verzameling tekeningen van de hand van de architect Ippolito Scalza te bewonderen.

Een aantal maniëristische standbeelden die afkomstig zijn uit de kathedraal is ook in het museum te bezichtigen. De grootste trekpleister onder deze beelden is de “Annunciazione” van de hand van Francesco Mochi.

Piazza del Duomo – Orvieto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *