Museo Diocesano Albani Urbino

Het Museo Diocesano Albani is verbonden aan de Kathedraal van Urbino en is vernoemd naar de invloedrijke familie die een deel van de verzameling aan het museum geschonken heeft. Het is gehuisvestigd in het Palazzo Arcivescovile.

Museo Diocesano Albani Urbino

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Palazzo Arcivescovile – Piazza Pascoli, 1, 61029 Urbino (tel. +39 0722 4818). Openingstijden: Zaterdag, zondag en feestdagen van 09.30 tot 13.30 en 14.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: 3,50 Euro.

Geschiedenis en beschrijving

Het Museo Diocesano “Albani” is in 1959 gesticht en heeft in 1964 zijn deuren geopend. De verzameling wordt grotendeels in twee ruimtes (de “nieuwe sagristie” en de “oude sagristie”) tentoongesteld.

De nieuwe sagristie stamt uit de Renaissance tijd, terwijl de oude sagristie tussen 1705 en 1720 gebouwd is.

De familie Albani was altijd nauw met de stad verbonden en doneerde in de personen van o.a. Paus Clemens XI en Kardinaal Annibale Albani verschillende kunstwerken aan het museum.

In de eerste zaal wordt vooral keramiek uit de 16e tot de 8e eeuw, afkomstig uit het Santuario di Battaglia, tentoongesteld.

De tweede zaal is de schatkamer waar kostbare objekten te zien zijn die met de Christelijke godsdienst te doen hebben.

De hoogtepunten in de derde zaal zijn een een kostbare zilveren kelk en het door Cialdieri gesschilderde “Madonna met Kind en de Heiligen Gregorio en Antonio Abate”.

Piazza Pascoli, 1, 61029 Urbino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email