Museo Diocesano Brescia

Het Museo Diocesano D’Arte Sacra bevindt zich in de ruimtes naast de kloostergang van het San Giuseppe Klooster in Brescia. Hoogtepunten zijn de met boekverluchtingen versierde geschriften uit de 12e tot de 16e eeuw. De bisschoppelijke schatkamer bestaat vooral uit liturgische objecten, meubelen en wandkleden. De verzameling schilderijen is tussen de 15e en de 18e eeuw gemaakt.

Museo Diocesano Brescia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Gasparo da Salò, 13 – 25122 Brescia (tel. +39 03040233). Metro: San Faustino. Openingstijden: Van 10.00 tot 12.00 en van 15.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: Onbekend.

Geschiedenis en beschrijving

Museo Diocesano Brescia
Kloostergang

Het Museum voor Heilige Kunst van Brescia is gehuisvestigd in de ruimtes rond de grote kloostergang van het voormalige San Giuseppe Klooster. Het is in 1978 gesticht en de verzameling omvat schilderijen en andere kunstwerken uit het hele bisom Brescia.

De meeste boekverluchingen (codici minati) stammen uit een periode die van de 12e tot de 16e eeuw loopt. Een groot deel is vervaardigd door een voormalige bisschop van de stad, Jacopo de Atti.

Een van de belangrijkste schilderijen in het museum is een triptiek van de hand van Antonoio Vivarini, die “Sant’Orsola” verbeeldt en tussen 1440 en 1445 geschilderd is.

Er zijn ook een aantal schilderijen te zien die eigenlijk aan de Pinacoteca Tosio Martinengo toebehoren.

Via Gasparo da Salò, 13 – Brescia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email