Museums Agrigento

Verreweg het belangrijkste museum van Agrigento is het Museo Archeologico Regionale, waar bij opgravingen in de streek gevonden voorwerpen tentoongesteld worden. Andere trekpleisters zijn het Museo Diocesano, het Stadsmuseum en het Pirandello Museum.

Museums Agrigento

Regionaal Archeologisch Museum

Museo Archeologico - Museums Agrigento Het Museo Archeologico Regionale (Via Passeggiata Archeologica, 20) is een van de belangrijkste musea van Sicilië. De tentoonstelling omvat vondsten uit opgravingen in de provincies Agrigento en Caltanissetta. De voorwerpen zijn afkomstig uit een periode die reikt van de meer dan duizend jaar voor Christus tot de brons- en ijzertijd.

Museo Civico “Santo Spirito”

Het Stadsmuseum (Via Santo Spirito, 13-27) bestaat sinds het begin van de 90’er jaren en is in drie secties verdeeld. In de archeologische afdeling zijn vondsten uit opgravingen uit de streek te zien. De afdeling kunst legt zich toe op schilderijen uit de 15e tot de 18e eeuw en de antropologische sectie toont aspecten uit het plattelandsleven rond Agrigento.

Museo Della Cattedrale

Museo Diocesano AgrigentoHet Museo Della Cattedrale (Via del Duomo) is een samenvoeging van de Schatkamer van de Kathedraal, het Museo Storico en het Museo Diocesano. Het belicht de geschiedenis van de kathedraal van de stad vanaf de middeleeuwen tot de huidige tijd.

Biblioteca Museo Luigi Pirandello

In 1987 is het geboortehuis van de beroemde schrijver onder de naam Biblioteca Museo Luigi Pirandello tot museum gepromoveerd. Er worden steeds wisselende, aan de nobelprijswinnaar gewijde tentoonstellingen georganizeerd. De permanente verzameling bestaat uit eerste drukken van zijn boeken en een groot aantal persoonlijk eigendommen. Adres: Via Regione Siciliana, 120.

Museo Di Paleontologia Umana Del Centro Siciliano

Het Museo Di Paleontologia Umana Del Centro Siciliano (Via Acrone, 37) is een klein museum, waar onder andere te zien is hoe de vroegste bewoners van het eiland leefden. Hierbij is gebruik gemaakt van opgravingen, die men nagemaakt heeft en ingericht als plekken voor bijvoorbeeld de jacht.

Museo Paleontologico Siciliano – Palazzo Celauro

Een tweede Paleontoliemuseum zetelt in het Palazzo Celauro (Via Celauro, 2). Hier is de vaste tentoonstelling van het centrum voor prehistorische e protohistorische studies te zien. De verzameling bestaat uit dierlijke en menselijke fossielen die 500 duizend jaar oud zijn. Tijdens zijn reis door Sicilië logeerde Goethe in het gebouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email