Museums Orvieto

Er zijn vier museums in Orvieto, die zich alle in historische gebouwen aan het Piazza del Duomo bevinden. Het grootste deel van de verzamelingen is gewijd aan de Etruskische geschiedenis van de stad. In het Museo dell’Opera del Duomo wordt ook de geschiedenis van de Kathedraal belicht, terwijl het Museo Emilio Greco werken van een beroemde contemporaine kunstenaar toont.

Museums Orvieto

Nationaal Archeologisch Museum

Nationaal Archeologisch Museum - Museums Orvieto

Het Nationaal Archeologisch Museum zetelt in het Palazzo Papale. Oorspronkelijk werd een deel van de collectie in het Museo dell’Opera del Duomo tentoongesteld. De verzameling is geordend naar de plaats van herkomst. De belangrijkste vindplaatsen waren de Etruskische necropolissen Crocefisso del Tufo, Cannicella en Settecamini.

Claudio Faina Museum

Museo Claudio Faina - Museums Orvieto

Het Claudio Faina Gemeentemuseum zetelt in het Palazzo Faina. Ook in dit museum richt zich vooral op het Etruskische verleden van Orvieto. Mario en Eugenio Faina begonnen de verzameling in 1864 en breidden de collectie steeds verder uit via opgravingen en op antiekmarkten gekochte objecten. In 1954 doneerde Claudio Faina zijn bezittingen, inclusief de verzameling. aan de stad.

Museo dell’Opera del Duomo

Museo dell'Opera del Duomo - Museums Orvieto

Het Museo dell’Opera del Duomo is verspreid over twee paleizen op het Piazza del Duomo. Het eerste is het Palazzo dell’Opera del Duomo, waar tekeningen, projecten en andere documenten die de bouw van de kathedraal belichten te zien zijn. Ook kan men hier schilderijen uit de 13e en 14e eeuw bewonderen. Het tweede deel, in het Palazzo Soliano, belicht vooral de schilderkunst van de Renaissance tot de 19e eeuw.

Emilio Greco Museum

Museo Emilio Greco - Museums Orvieto

Het Emilio Greco Museum zetelt op de begane grond van het Palazzo Soliano. Emilio Greco (1913-1995) was een van de bekendste contemporaine Italiaanse beeldhouwers, die onder andere verantwoordelijk was voor de bronzen deuren van de kathedraal. In het museum zijn ongeveer 100 werken van de kunstenaar te zien, die door hemzelf aan de stad gedoneerd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *