Napels

Napels is de hoofdstad van de regio Campanië in het zuiden van Italië. De stad is berucht vanwege de chaos en vanwege de criminaliteit, maar tegelijkertijd beroemd vanwege de gastvrijheid van de inwoners en natuurlijk vanwege de pizza. De belangwekkendste bezienswaardigheid in de stad is het Archeologisch Museum, waar de meeste objecten die tussen de ruines van Pompeii gevonden zijn bewaard worden.

Weetjes Napels

Spaccanapoli NapelsNet als bij vrijwel alle grote (en een aantal kleinere) Italiaanse steden is het bij Napels handig de stad in te delen naar pleinen en de hoofdstraten die deze pleinen met elkaar verbinden. Het centrum van de stad is nog steeds de straat Spaccanapoli, dat niet voor niets vertaald kan worden als “Splijt Napels”.

Bezienswaardigheden

Naast de Top 10 Bezienswaardigheden Napels hebben we een aantal lijsten gemaakt met o.a. de meest interessante kerken, museums en historische gebouwen van de stad.

Openbaar Vervoer

Hier vindt U informatie zowel over hoe U de stad het best kunt bereiken als over hoe U het makkelijkst door Napels zelf kunt reizen met het openbaar vervoer. Er is informatie over het internationale vliegveld Capodichino en over het centrale station van de stad.

Winkelen in Napels

Shopping in Napels is over het algemeen een stuk goedkoper dan in Rome of in de rijkere noord-Italiaanse steden. De belangrijkste winkelstraat is de Via Toledo. De meest exclusieve wijken zijn Santa Lucia en Chiaia. Mensen die van levendigheid houden en ook iets minder geld willen uitgeven kunnen terecht bij een van de vele markten die elke dag in de stad gehouden worden.

Openbaar Vervoer

Capodichino Vliegveld
Treinstation
Circumvesuviana
Taxi
Metro
Funiculare
Veerboten
Bus en Tram


Wijken

Vomero
Chiaia
Mergellina
Santa Lucia
Agnano
Centro Storico
Posillipo
Arenella
San Carlo all’Arena
Sanità
Bagnoli


Excursies vanuit Naples

Capri
Amalfikust
Pompeii
Ischia
Vesuvius
Paestum
Herculaneum
Caserta’s Koninklijke Paleis
Baai van Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email