Feest van San Gennaro Napels

Het belangrijkste festival in Napels is het Festa di San Gennaro, ter ere van de schutscheilige van de stad. Het vindt plaats op 19 September en op die datum zijn alle scholen en andere overheidsgebouwen van Napels, evenals de meeste winkels gesloten.

Weetjes Feest van San Gennaro Napels

Het feest van San Gennaro schommelt ergens tussen geloof en bijgeloof. De martelaar Ianuario werd in het jaar 305 onthoofd. Een vrouw ving zijn bloed op in twee ampullen, die bewaard worden in een kluis in de Dom van Napels.

Elk jaar worden de ampullen op 19 September aan het publiek getoond en wordt het erin bewaarde heiligenbloed vloeibaar. Hoe sneller dit gebeurt hoe beter het is want dit wordt gezien als een goed voorteken en via gebeden en luidruchtigere aanmoedigingen wordt het bloed aangemoedigd en, wanneer dit succesvol is, toegejuicht.

Op 16 December en op de eerste zondag van Mei vindt eenzelfde ceremonie plaats.

Men begint altijd om 08.45 uur. De ampullen worden tevoorschijn gehaald, waarna een kwartier later een processie met de Kardinaal en de vertegenwoordigers van de Real Cappella del Tesoro di San Gennaro (“Koninklijke Kapel van de Schat van Sint Gennaro”) begint. Om 09.15 uur beginnen de gebeden en de homelie door de Kardinaal. Meteen nadat het mirakel volbracht is worden 21 kanonschoten afgevuurd vanaf het Castel dell’Ovo afgevuurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email