Palazzo Sanfelice Napels

Zeg het voort
Share

Het Palazzo Sanfelice in Napels is het eerste gebouw waar de architekt Ferdinando Sanfelice gebruik maakte van de dubbele trap. De kerk die ooit bij het gebouw hoorde doet niet meer als zoddanig dienst en vrijwel alle kunstwerken die er hingen of stonden zijn verwijderd.

Weetjes Palazzo Sanfelice Napels

Adres, Toegangsprijs en Openingsuren

Het adres van het Palazzo Sanfelice is Via Arena della Sanità 19 – 80137 Napels. Bus: C51, C52. Het gebouw kan eigenlijk niet bezocht worden, maar op verzoek laat de portier toeristen soms even de binnenplaats op.

Geschiedenis en Beschrijving

De Dubbele Trap

De architekt Ferdinando Sanfelice werd vooral bekend vanwege het gebruik van de dubbele trap voor de gebouwen die hij in Napels in de eerst helft van de 18e eeuw ontwierp. Het Palazzo Sanfelice dat hij voor zichzelf en zijn familie ontwierp, was het eerste van deze palazzi.

Het gebouw was in 1726 af en vanaf dat moment kreeg de architekt talloze opdrachten  voor de bouw van prestigieuze palazzi, waarbij hij vrijwel steeds gebruik maakte van zijn dubbele trap.

Chiesa di Palazzo Sanfelice

Vroeger was er een heuse kerk in het gebouw. De kunstwerken die deze kerk verfraaiden zijn vrijwel alle weggehaald en van een groep beeldhouwwerken van de beroemde Giuseppe Sammartino (“De Vier Jaargetijden”) is zelfs sinds 1854 geen spoor meer te vinden.

Films

Net als andere van zijn gebouwen worden deze trappen vaak gebruikt als pittoreske achtergond bij het maken van films en tv-series.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *