Palazzo dello Spagnuolo Napels

Zeg het voort
Share

Het Palazzo dello Spagnuolo is een barok gebouw aan de rand van het centrum van Napels. De binnenplaats met de monumentale trappen hoort tot de mooiste van de stad.

Weetjes Palazzo dello Spagnuolo Napels

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Spagnuolo is Via dei Vergini 19 – Metro: Cavour. Bus: C51, C52. Het gebouw is niet voor het publiek toegankelijk (al schijnt even vragen geen kwaad te kunnen).

Geschiedenis Palazzo dello Spagnuolo Napels

De grootste attraktie van het gebouw is de monumentale trap op de binnenplaats. Deze stamt uit 1738 en is ontworpen door Ferdinando Sanfelice. Het is een dubbele trap die versierd wordt met vijf bogen. De oorspronkelijke bewoners van het paleis lieten vaak hun paarden de trappen beklimmen, zodat ze zelf niet helmaal naar boven hoefden te lopen.

In het verleden is het een aantal malen gebruikt voor het maken van films, waaronder Processo alla Città (Luigi Zampa) en Giudizio Universale (Vittorio De Sica).

Bezienswaardigheden bij Palazzo dello Spagnuolo

  • Het Palazzo dello Spagnuolo is slechts één van de vele gebouwen die Ferdinando Sanfelice ontwierp. Het allereerste palazzo waar hij gebruik maakte van wat zijn handelsmerk zou worden, de dubbele trap, is het gebouw dat hij voor zichzelf en zijn familie ontwierp, het Palazzo Sanfelice (Via Arena della Sanità 19 – Napels).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *