Kerken Napels

De beroemdste kerk van Napels is de Santa Maria Assunta Kathedraal. Het is echter bij lange na niet de enige mooie kerk in de stad en vele van deze mooie kerken worden door beroemde kunstwerken opgesierd.

Top Kerken Napels

Santa Maria Assunta Kathedraal (Duomo)

Santa Maria Assunta Kathedraal - Kerken NapelsDe Santa Maria Assunta Kathedraal is de bekendste kerk van Napels, wat deels te wijten is aan het Mirakel van San Gennaro, dat drie maal per jaar plaats vindt. Binnen de kerk is een oudere basiliek geincorporeerd en eronder bevinden zich Griekse en Romeinse ruïnes.

San Domenico Maggiore Kerk

San Domenico Maggiore - Kerken NapelsDe San Domenico Maggiore Kerk staat op het plein dat als het centrum van de stad beschouwd wordt en ook naar deze kerk genoemd is. Het was oorspronkelijk de kerk van het Koninklijke huis van Anjou en de moederkerk van de Domenicaner Kloosterorde.

Pio Monte della Misericordia Kerk

Pio Monte della Misericordia - Kerken NapelsDe Pio Monte della Misericordia Kerk is een kerk en museum in de Via Tribunale . De belangrijkste bezienswaardigheid in deze kerk is één van Caravaggio’s beroemdste schilderijen, de “Zeven Werken van Barmhartigheid” (1606).

Sansevero Kapel

Sansevero Kapel- Kerken NapelsDe Cappella Sansevero is een kapel aan de straat Spaccanapoli. Deze grafkapel van de Sangro familie is beroemd vanwege de verschillende beeldhouwwerken, waaronder de beroemde “Gesluierde Christus”, en de enigszins lugubere anatomische modellen die in de crypte bewaard worden.

San Lorenzo Maggiore Kerk

San Lorenzo Maggiore Kerk NapelsDe San Lorenzo Maggiore Kerk is uniek in die zin dat zich er een kerk, een museum en een oude Romeinse markt in het gebouw bevinden. De basiliek zelf wordt beschouwd als één van de mooiste middeleeuwse gebouwen in de stad.

San Gregorio Armeno Kerk

San Gregorio Armeno - Kerken NapelsDe San Gregorio Armeno Kerk met het bijbehorende Kloostercomplex in Napels bevindt zich in de Via San Gregorio Armeno. Het bekendste kunstwerk in deze 16e eeuwse kerk is de door Luca Giordano geschilderde fresco “De Inscheping, Reis en Aankomst van de Armeense Nonnen met de Relieken van Sint Gregorius”.

Sant’Anna dei Lombardi Kerk

Sant'Anna dei Lombardi Kerk NapelsDe Sant’Anna dei Lombardi Kerk staat op het Piazza Monteoliveto. Er zijn plafondschilderingen van Vasari te zien en de architekt Domenico Fontana ligt er begraven. De beroemdste kapel is de Cappella Piccolomini. Een andere naam voor de kerk is Monteoliveto Kerk.

Certosa di San Martino Klooster

Het Certosa di San Martino Klooster en Museum bevindt zich in de wijk Vomero in Napels en staat meteen naast het Castel Sant’Elmo. Het is in de loop der eeuwen steeds verder verfraaid met kunstwerken van grotendeels lokale artiesten.

Santa Chiara Basiliek

De enorme Gotische Santa Chiara Basiliek is in de 14e eeuw gebouwd, maar de huidige aanblik is het resultaat van een na de tweede wereldoorlog noodzakelijk geworden reconstructie. Het hoogtepunt wordt gevormd door de in de 18e eeuw gebouwde kloostergangen.

Sant’Angelo a Nilo Kerk

De Sant’Angelo a Nilo Kerk bevindt zich op de zuidoostelijke hoek van het Piazza San Domenico aan de beroemde Spaccanapoli straat in Napels. De kerk wordt ook wel de Cappella Brancaccio genoemd.

Gesù Nuovo Kerk

De Gesù Nuovo Kerk is een typische Renaissance kerk op het Piazza del Gesù Nuovo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email