Laboratorio Oste Napels

Het Laboratorio Oste is de voormalige werkplaats in Napels van de lokale beeldhouwer Annibale Oste. Tegenwoordig is het een galerij waar werken van de kunstenaar zelf gezien kunnen worden.

Weetjes Laboratorio Oste Napels

Openingstijden en Adres

Het adres van het Laboratrio Oste is: Via dei Cristallini 138 – 80137 Napels (Tel. +39 081444445). Metro: Cavour; Bus: C51, C52. Er is niet altijd iemand aanwezig in de werkplaats, dus het kan aan te bevelen zijn even vooraf te bellen. Zaterdag- en zondag gesloten).

Geschiedenis Laboratorio Oste

Oste (1942-2010) was één van de bekendste beeldhouwers en designers van Napels. Zijn werken werden gekenmerkt door een grote fantasie en speelsheid en omvatten zowel beeldhouwwerken als meubelstukken, vazen, etc. De werken stammen uit het eerste decennium van de 21e eeuw.

De galerij wordt gerund door zijn kinderen Mariasole en Vincenzo. Beide zijn zelf artiesten en er zijn dan ook door Vincenzo gemaakte originele sieraden te bezichtigen (en te kopen).

In vroeger tijden werd de binnenplaats van het atelier gebruikt als theater en de werkplaats zelf als kleedruimte voor de akteurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email